Ioan Dobrescu ales secretar al Comitetului de Initiativa

Apropo.ro / 14.02.2004, 14:20
Ioan Dobrescu ales secretar al Comitetului de Initiativa
Președintele Federației Române de Baschet, Ioan Dobrescu, a fost ales, joi, secretar al Comitetului de Inițiativa, constituit de reprezentanții federațiilor sportive cu scopul crearii unui for de reprezentare unitara a acestora, ca prima faza a proiectului de

Președintele Federației Române de Baschet, Ioan Dobrescu, a fost ales, joi, secretar al Comitetului de Inițiativa, constituit de reprezentanții federațiilor sportive cu scopul crearii unui for de reprezentare unitara a acestora, ca prima faza a proiectului de reorganizare a sportului.

Prima ședința a comitetului a avut loc, joi, la sediul Agenției Naționale pentru Sport (ANS), stabilindu-se modul de lucru, programul și atribuțiile acestuia.

„Este vorba de o noua poziționare a federațiilor sportive naționale și nu de desființare a unei structuri existente. De asemenea, este o inițiativa cu o perspectiva mai larga în timp, care nu va prejudicia în nici un fel momentul actual pentru pregatirea Jocurilor Olimpice de la Atena”, se arata într-un comunicat al ANS, remis agenției MEDIAFAX.

Comitetul va elabora un proiect de statut care va trebui sa întruneasca adeziunea federațiilor și sa fie compatibil și cu statutul CIO.

Din Comitetul de Inițiativa fac parte Alexandru Epuran (COR), Gabriel Popescu (FR Bob și Sanie), Ana Pascu (FR Scrima), Emil Coliban (FR Alpinism și Escalada), Mihai Zanciu (FR Modelism), Constantin Alexandrescu (FR Orientare), Octavian Vintila (Federația Sportul pentru Toți), Octavian Nița (FR Tir cu Arcul), Elena Frîncu (DJS Constanța), precum și președintele Federației Române de Handbal, Cristian Gațu, absent de la prima ședința a comitetului.

Președintele ANS, Octavian Morariu, a prezentat Guvernului și federațiilor sportive un proiect privind organizarea sportului românesc dupa o noua formula. Comisia Consultativa a ANS a propus desființarea agenției și organizarea sportului românesc într-un singur for care sa încorporeze Comitetul Olimpic Român și toate federațiile.

Mediafax