Întîlnire pentru desfiintarea ANS

Apropo.ro / 04.02.2004, 10:37
Întîlnire pentru desfiintarea ANS
Comisia Consultativa a Agenției Naționale pentru Sport a propus, marți, desființarea ANS și organizarea sportului românesc într-un singur for care sa încorporeze Comitetul Olimpic Român și toate federațiile. Președintele Federației Române de

Comisia Consultativa a Agenției Naționale pentru Sport a propus, marți, desființarea ANS și organizarea sportului românesc într-un singur for care sa încorporeze Comitetul Olimpic Român și toate federațiile.

Președintele Federației Române de Atletism, Iolanda Balaș, prezenta la întîlnirea comisiei, a declarat ca reorganizarea sportului este un lucru îmbucurator. „Faptul ca sportul românesc se reorganizeaza dupa model italian este un lucru îmbucurator, atît timp cît federațiile își pastreaza autonomia”, a spus Balaș.

Balaș a fost deranjata de lipsa de la ședința comisiei ANS a reprezentanților federațiilor de scrima, canotaj și gimnastica. „M-a deranjat faptul ca nu au venit la ședința reprezentanți ai federațiilor olimpice, cum ar fi scrima, canotajul și gimnastica. Nu acuz însa pe nimeni. Din cîte am aflat, președintele Federației de Scrima, Ana Pașcu, este plecata din țara”, a adaugat Balaș.

Președintele ANS Octavian Morariu și președintele COR, Ion Țiriac s-au întîlnit , luni, cu conducatorii federațiilor, unde au discutat despre organizarea sportului românesc dupa o noua formula. Morariu a propus desființarea ANS și constituirea dupa model italian a unui nou for sportiv care sa încorporeze Comitetul Olimpic Român și toate federațiile sportive din România.

„Am fost în Ungaria și nu am putut participa la aceasta întîlnire. De ce vor sa înlocuiasca aceasta organizație care de bine de rau s-a dovedit viabila pîna acum. Voi lua legatura cu domnul Morariu sa-mi explice. Nu pot sa am o parere daca nu știu foarte bine despre ce e vorba”, a spus Ana Pascu.

Secretarul general al FR Gimnastica, Adrian Stoica, a refuzat sa comenteze acest subiect.

 „Sînt în cantonament la Poiana Brașov. Nu înțeleg de ce nu a fost nimeni de la federație daca e pentru binele sportului românesc”, a spus multipla campioana olimpica și mondiala la canotaj Elisabeta Lipa.

Mediafax