Interdicție pentru a fotografia sportivele în costum de baie

Apropo.ro / 31.03.2004, 09:50
Interdicție pentru a fotografia sportivele în costum de baie
Organizatorii Jocurilor Asiei de Sud au interzis fotografierea sportivelor în costum de baie, în timpul probelor de natație, care vor avea loc în perioada 4-7 aprilie în Pakistan. "Deocamdata mai studiem acest subiect, iar decizia finala, de ridicare sau nu a acestei

Organizatorii Jocurilor Asiei de Sud au interzis fotografierea sportivelor în costum de baie, în timpul probelor de natație, care vor avea loc în perioada 4-7 aprilie în Pakistan.

„Deocamdata mai studiem acest subiect, iar decizia finala, de ridicare sau nu a acestei interdicții, va fi luata mai tîrziu”, a declarat responsabilul de comunicare al Jocurilor Asiei de Sud, Syed Mujtaba Tirmizi.

 În probele feminine de natație, din 4-7 aprilie, se vor confunta sportive din Bangladesh, India, Maldive, Nepal, Pakistan și Sri Lanka. 

Tirmizi a refuzat sa explice decizia luarii acestei interdicții într-o țara în care imaginile femeilor în bikini sînt considerate drept obscene. Femeile din Pakistan participa foarte rar la competiții sportive, iar în acest caz trebuie sa adere la un cod vestimentar strict, fiind adeseori impusa prezența unei rude. 

Jocurile Asiei de Sud au fost amînate de trei ori din octombrie 2001.

Mediafax