Duminica, 31 iulie, ora 11.00, în amfiteatrul Muzeului Național de Istorie Naturala „Grigore Antipa” are loc Întalnirea de duminica din aceasta luna.
Conferința este organizata sub forma unei dezbateri în care copiii participanți își vor expune punctul de vedere asupra rolului pe care îl are educația data de catre adulții din întreaga lume animala, respectiv parinții, puilor lor. Copiii participanții vor mai învața ca maternitatea, perceputa ca cel mai emoționant comportament uman are replici demne de consemnat și în lumea animala.
Ei vor afla astfel, ca unele dintre cele mai devotate mame sunt insectele, iar cel mai complex comportament maternal îl au insectele sociale: albinele, viespile, furnicile și termitele la care regina este cea care asigura urmașii cuibului, larvele fiind hranite și îngrijite de lucratoare carora le revine și sarcina de a întreține curațenia cuibului și eliminarea tuturor resturilor care ar putea pune în pericol sanatatea larvelor.
La fel de interesant este și comportamentul pinguinilor. Aceștia delimiteaza creșe pentru creșterea puilor. Oul este clocit de ambii parinți, iar tatal preia puiul imediat dupa ce a avut loc eclozarea. Pe toata perioada clocitului femela nu se hranește deloc. Când sunt ceva mai mari sunt duși cu rândul, ca la gradinița, spre un derdeluș care sfârșește în apele înghețate, pentru primele lecții de scufundari. Puiii mai fricoși, care încearca sa se sustraga exercițiului, sunt aruncați în apa de catre adulții care supravegheaza sever desfașurarea lecției, pentru ca regulile supraviețuirii sunt dure.
Conferința este susținuta de dr. Aurora Stanescu care a pregatit pentru copiii participanți foarte multe exemple și surprize.