Incidente la sediul Oficiului pentru Migrația Forței de Munca

22 06. 2007, 10:52
Sediul în care funcționeaza OMFM, din Bulevardul Ghencea, este pazit de jandarmi, angajaților nefiindu-le permis sa intre în cladire pentru ca, începând de vineri, potrivit unui ordin al ministrului Muncii, imobilul trebuie pus la dispoziția Institutului pentru

Sediul în care funcționeaza OMFM, din Bulevardul Ghencea, este pazit de jandarmi, angajaților nefiindu-le permis sa intre în cladire pentru ca, începând de vineri, potrivit unui ordin al ministrului Muncii, imobilul trebuie pus la dispoziția Institutului pentru Protecția Muncii.

Directorul Oficiului pentru Migrația Forței de Munca (OMFM), Aurel Teodorescu, a spus, vineri, ca i-a cerut în scris procurorului general al României, Laura Codruța Kovesi, sa trimita un procuror la fața locului, care sa constate „abuzurile”.

Teodorescu a aratat ca jandarmii le-au interzis angajaților, „fara niciun drept”, sa patrunda în sediu.

La fața locului au ajuns și reprezentanți ai Institutului de Cercetare și Dezvoltare pentru Protecția Muncii „Alexandru Darabonț”, cei care ar trebui sa se mute în sediul din Bulevardul Ghencea.

Ministrul Muncii, Familiei și Egalitații de Șanse, Paul Pacuraru, a semnat, vinerea trecuta, un ordin prin care solicita Oficiului pentru Migrația Forței de Munca sa-și reia activitatea în vechiul sediu din strada Walter Maracineanu. Oficiul pentru Migrația Forței de Munca s-a mutat, în urma cu doua saptamâni, în sediul din Bulevardul Ghencea nr. 24A.

„Au termen de șapte zile sa se mute de acolo, altfel autoritațile responsabile îi vor evacua, pentru ca OMFM nu e stat în stat”, declara, în urma cu o saptamâna, ministrul Pacuraru.

Ministrul Muncii, Familiei și Egalitații de Șanse, Paul Pacuraru, a recunoscut ca sediul din Bulevardul Ghencea 35A a fost construit inițial pentru OMFM și a declarat ca decizia sa de a transmite imobilul în administrarea Institutului de Cercetare și Dezvoltare pentru Protecția Muncii „Alexandru Darabonț” a fost de „extrema urgența și extrema necesitate” întrucât institutul trebuie sa evacueze actualul sediu pâna la sfârșitul lunii iunie și nu are unde sa se mute.

Ministerul Muncii preciza ca decizia de transmitere a imobilului din administrarea OMFM în cea a Institutului a fost luata ca urmare a faptului ca activitatea Oficiului a trecut în subordinea Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Munca, conform prevederilor OUG nr.28/2007, iar atribuirea unui nou imobil pentru desfașurarea activitații nu se mai justifica.

„Atribuirea locației este în conformitate cu HG 547/06.06.2007 publicata în Monitorul Oficial al României Partea I nr.393/11.06.2007, care prevede trecerea acestui imobil din administrarea Ministerului Muncii, Familiei și Egalitații de Șanse – Oficiul pentru Migrația Forței de Munca în administrarea Institutului. Transmiterea imobilului în administrarea Institutului a fost determinata de necesitatea vitala a asigurarii condițiilor pentru desfașurarea activitaților de cercetare științifica în domeniul strategic al securitații și sanatații în munca, în situația în care fostul sediu al Institutului din strada General Budișteanu nr.15, sector 1 a fost retrocedat în anul 2006 moștenitorilor fostului proprietar și conform Hotarârii judecatorești trebuie evacuat pâna la data de 30 iunie 2007”, se arata într-un comunicat al MMFES.

Potrivit unei decizii a Guvernul adoptate în ședința de miercuri, Oficiul pentru Migrația Forței de Munca se va desființa, iar atribuțiile, arhiva, documentele, bazele de date, bunurile mobile și imobile vor fi preluate de catre Agenția Naționala pentru Ocuparea Forței de Munca (ANOFM).

Mediafax