“Inception” este cel mai confuz film, iar Christopher Nolan “are cele mai multe explicații de dat”
Lungmetrajul “Inception” (2010), în regia lui Christopher Nolan, s-a situat pe primul loc într-un top al filmelor cu cele mai confuze finaluri și cu cele mai multe căutări pe Google pentru explicații suplimentare.
O arată rezultatele unui sondaj realizat de money.com.uk, care a avut în vedere 132 de producții. Podiumul este completat de “Tennet” (2020), în regia aceluiași Christopher Nolan, și de “Shutter Island (2010), de Martin Scorsese.
Christopher Nolan și Martin Scorsese, cei mai “încâlciți” regizori
Multe dintre filme sunt create cu scopul de a relaxa și de a deconecta audiența, pentru câteva ore, de la grijile cotidiene. Însă unele producții au o intrigă atât de complicată, încât, la final, confuzia este atât de mare încât cinefilii iau cu asalt motorul de căutare Google, în încercarea de a găsi explicații suplimentare.
De pildă, producția SF “Inception”, cu Leonardo DiCaprio în rolul principal, a determinat peste două milioane de oameni să caute pe Google diverse răspunsuri. Dintre aceștia, 1,2 milioane au căutat explicații pentru finalul ambiguu al producției.
Pe locul al doilea, filmul “Tenet” a lăsat „în ceață” 1,9 milioane de spectatori, în timp ce filmul lui Scorsese “Shutter Island” a avut 1,6 milioane de căutări pe Google.
De altfel, Nolan și Scorsese ocupă primele trei poziții, alături de Stanley Kubrick, la categoria cei mai “încâlciți” regizori de filme. Nolan a fost nominalizat pentru filmele “Inception”, “Interstellar”, “Memento”, “Tenet”, “The Prestige”, Scorsese, pentru “Shutter Island”, iar Kubrick, pentru “2001: A Space Odyssey”, “Eyes Wide Shut” și “The Shining”.
Ceva mai puțină confuzie au stârnit filmele “I’m Thinking Of Ending Things” (2020), de Charlie Kaufman – cu aproape un milion de căutări pentru explicații ale finalului ambiguu, și “Donnie Darko”, regizat de Richard Kelly în 2001, cu 800.000 de oameni apelând la internet pentru descâlcirea finalului.
În top mai sunt filmele “Nocturnal Animals” (2016) și “No Country For Old Men” (2007). Spre coada topului se află producțiile “Matrix” și “Se7ven”, care, de altfel, sunt considerate “confuze, dar bune”, cu un scor excelent pe platforma IMDB – 8,7, respectiv 8,6 puncte.
CITEȘTE ȘI: Cinema: pandemia și platformele de streaming au provocat industriei pierderi de zeci de miliarde de dolari
Leonardo DiCaprio bate sau nu palma cu Marvel?
Cele mai tari tatuaje din filme!
Foto: Profimedia Images