Înregistrările pentru programul Loteria Vizelor vor avea loc în perioada 1 octombrie – 2 noiembrie 2013, iar câștigătorii vor fi anunțați începând cu 1 martie 2014, potrivit unui anunț al Ambasadei SUA în România.
Solicitanții pot accesa formularul electronic E-DV la adresa www.dvlottery.state.gov numai în perioada de înregistrare.
Vremea apropo îți oferă mai multe informații despre vremea din orașul tău.
Cei care doresc să intre în program nu trebuie să trimită mai mult de o înregistrare de persoană, în caz contrar fiind descalificați.
„Participarea la program este gratuită. Guvernul SUA nu angajează consultanți sau servicii particulare din afară pentru a opera programul Diversity Visa. Orice intermediari sau alte persoane care oferă asistență pentru a pregăti o cerere de participare o fac fără autorizarea sau consimțământul Guvernului Statelor Unite”, se arată în anunțul Ambasadei.
Cerințele de calificare presupun ca solicitantul să îndeplinească atât condiția de a fi născut într-o țară care participă la program, cât și criteriul educațional, adică să fie absolvent de liceu, cu diplomă de bacalaureat sau în ultimii cinci ani să fi lucrat cel puțin doi ani într-o meserie care se califică. Pentru determinarea calificării pe baza experienței în muncă se va folosi baza de date O*NET Online, http://www.onetonline.org/ a Departamentului Muncii al SUA.
Programul de imigrare Diversity Visa pune la dispoziția persoanelor care îndeplinesc cerințe simple, dar stricte de calificare, vize de rezidență permanentă în Statele Unite. România se află printre țările participante la programul DV-2015.
Programul de imigrare Diversity Visa a fost înființat în 1990, după promulgarea legii de Congresul SUA, însă primul an fiscal pentru începerea loteriei a fost 1995. România a început să participe din 1994 pentru anul fiscal 1995. Programul oferă anual 50.000 de vize, la nivel mondial. 711 români au plecat în SUA, în 2011, prin intermediul Loteriei. În jur de 35.000 de români aplică pentru vize SUA în fiecare an, dar o mare parte sunt refuzați. În 2012, rata de refuz a scăzut la 17%, de la 22,4%, în 2011.