Incaierare intre preoti la Betleem, locul nasterii Domnului

Apropo.ro / 29.12.2011, 15:20
Incaierare intre preoti la Betleem, locul nasterii Domnului
Aproximativ 100 de preoti greci ortodocsi si armeni s-au batut cu maturile in Biserica Nasterii Domnului din Betleem, in vazul turistilor, in timpul pregatirii acesteia pentru sarbatorirea Craciunului pe rit vechi, la 7 ianuarie.

Politia palestiniana, inarmata cu bastoane si scuturi, a pus capat rapid acestei batai, un reprezentant al politiei declarand ca astfel de evenimente se intampla anual.

„Este o problema triviala … se intampla in fiecare an”, a declarat locotenent-colonelul Khaled al-Tamimi. „Nimeni nu a fost arestat pentru ca toti cei implicati sunt slujitori ai Domnului„, a adaugat Tamimi.

Potrivit acestuia, bataile anuale din biserica construita pe locul unde s-ar fi nascut Iisus Hristos sunt generate de problemele administrative de impartire a zonelor intre culte.

Biserica Nasterii Domnului are o vechime de 1.700 de ani si este unul dintre cele mai sfinte locuri ale crestinatatii, dar se confrunta cu dificultati in privinta lucrarilor de restaurare, in mare parte deoarece preotii nu sunt de acord cu cine trebuie sa plateasca intretinerea ei.