Inca patru ani cu Tiriac

Apropo.ro / 16.03.2002, 14:16
Inca patru ani cu Tiriac
Presedintele COR a obtinut ieri un nou mandat, în dauna Iolandei Balas. În premiera, atletismul nu mai are nici un reprezentant în conducerea forului olimpic Ion Tiriac a obtinut un nou mandat de presedinte al Comitetului Olimpic Român, fiind votat de 68 de membri din cei 95 prezenti ieri la

Presedintele COR a obtinut ieri un nou mandat, în dauna Iolandei Balas. În premiera, atletismul nu mai are nici un reprezentant în conducerea forului olimpic

Ion Tiriac a obtinut un nou mandat de presedinte al Comitetului Olimpic Român, fiind votat de 68 de membri din cei 95 prezenti ieri la Adunarea Generala de alegeri. Adversarul acestuia, Iolanda Balas, a strîns doar 27 de optiuni, ramînînd astfel doar cu calitatea de membru al forului nostru olimpic, noul Statut nepermitînd candidatilor sa-si depuna dosarul decît pentru o singura functie de conducere a COR.

„Stiam înca de acum doua luni de zile ca pornesc cu sansa a doua, dar ar fi fost un gest de lasitate daca m-as fi retras din cursa”, a declarat Iolanda Balas. Presedinta FR Atletism a spus ca se astepta însa ca rezultatul votului sa arate de genul 50 la 40 în favoarea lui Tiriac.

„Sînt surprinsa totusi de diferenta mare între optiuni, dar oricum miscarea atletismului va ramîne alaturi de forul nostru olimpic”, a afirmat Balas. Vechiul si noul presedinte, Ion Tiriac, a multumit membrilor pentru încrederea acordata si a sustinut ca este o onoare, dar si o responsabilitate. „Anul trecut am dus-o mai bine decît acum. De 12 ani nu am mai cultivat nimic pentru a avea ce culege azi si mîine. De aceea, am nevoie de sprijinul tuturor pentru ca imaginea comitetului sa nu aiba de suferit”, a spus Tiriac.

Dupa ce Nadia Comaneci, care nu a putut veni în tara pentru sedinta de la Izvorani, a fost aleasa, cu unanimitate de voturi, presedinte onorific al COR, s-a trecut la alegerea celor doi vicepresedinti. Au fost preferati Ivan Patzaichin si Ana Pascu, care au ocupat aceeasi functie si în ultimii patru ani, perdantii fiind reprezentantii canotajului, Elisabeta Lipa si Dimitrie Popescu.

„Îi promit lui Ion Tiriac ca o sa stau alaturi de dînsul pentru a pune în practica strategia pe care si-a propus-o”, a afirmat presedinta FR Scrima. De asemenea, antrenorul lotului national de kaiac-canoe a sustinut ca toti trebuie sa alcatuiasca o echipa pentru ca sportivii sa aiba asigurate conditiile de pregatire.

Printre cei care au ratat sansa de a face parte din Comitetul Executiv se numara Eduard Pana (hochei pe gheata), Mihai Ispas (canotaj), Doina Melinte si Constantin Mihail (atletism), Iosif Armas (box), Octavian Dimofte (CS Olimpia), Alexandru Lazarescu (COR), Adrian Porumboiu (fotbal), Laurentiu Rosu (CSA Steaua) si Dorin Aradavoaicei (CSM Bacau). Prin esecul înregistrat de cei trei reprezentanti ai atletismului, aceasta disciplina, în premiera în istoria organismului olimpic român, nu are pe nimeni în structurile de conducere.

Secretarul general si trezorierul vor fi propusi de presedintele Ion Tiriac si trebuie sa fie validati în prima sedinta a noului Comitet Executiv, ce este programata pentru saptamîna viitoare. Numele vehiculate sînt însa ale celor care au ocupat aceste functii si pîna în prezent, respectiv Dan Popper si Gheorghe Gherghina, cel din urma fiind si secretar de stat în Ministerul de Finante.

Sursa: www.prosport.ro