Inca o victorie pentru Schumacher

Apropo.ro / 22.03.2004, 10:25
Inca o victorie pentru Schumacher
Pilotul german al scuderiei Ferrari, Michael Schumacher, a cîștigat Marele Premiu al Malaysiei, a doua etapa a Campionatului Mondial de Formula 1, disputat, duminica, pe circuitul "Sepang". 1. Michael Schumacher (Germania/Ferrari)   1 h 31:07.490 (viteza medie: 204,384 km/h)

Pilotul german al scuderiei Ferrari, Michael Schumacher, a cîștigat Marele Premiu al Malaysiei, a doua etapa a Campionatului Mondial de Formula 1, disputat, duminica, pe circuitul „Sepang”.

1. Michael Schumacher (Germania/Ferrari)   1 h 31:07.490
(viteza medie: 204,384 km/h)

2. Juan Pablo Montoya (Columbia / Williams-BMW)   la 5 secunde 022 miimi

3. Jenson Button (Marea Britanie/BAR-Honda)     la 11.568

4. Rubens Barrichello (Brazilia/Ferrari)                la   13.616

5. Jarno Trulli (Italia/Renault)                                 la    37.360

6. David Coulthard (Marea Britanie/McLaren-Mercedes)                                                                       la  53.098

7. Fernando Alonso (Spania/Renault)                 la 1:07.877

8. Felipe Massa (Brazilia/Sauber-Petronas)        la un tur

9. Cristiano Da Matta (Brazilia/Toyota)                  la un tur

10. Christian Klien (Austria/Jaguar-Cosworth)       la un tur

11. Giancarlo Fisichella (Italia/Sauber-Petronas)  la un tur

12. Olivier Panis (Franța/Toyota)                             la un tur

13. Giorgio Pantano (Italia/Jordan-Ford)                la doua tururi

14. Gianmaria Bruni (Italia/Minardi-Cosworth)      la trei tururi

15. Takuma Sato (Japonia/BAR-Honda)              la patru tururi

16. Zsolt Baumgartner (Ungaria/Minardi-Cosworth)  la  patru tururi

Dupa doua etape, clasamentul piloților este urmatorul:
1. Michael Schumacher (Germania)      20 puncte

2. Rubens Barrichello (Brazilia)              13

3. Juan Pablo Montoya (Columbia)       12

4. Jenson Button (Marea Britanie)            9

5. Fernando Alonso (Spania)                    8

6. Jarno Trulli (Italia)                                    6

7. Ralf Schumacher (Germania)                5

8. David Coulthard (Marea Britanie)          4

9. Felipe Massa (Brazilia)                           1

Clasamentul constructorilor este urmatorul:  
1. Ferrari                               33 puncte

2. Williams-BMW                17

3. Renault                             14

4. BAR-Honda                      9

5. McLaren-Mercedes         4

6. Sauber-Petronas              1

Schumacher: „A fost o cursa grea”

„A fost o cursa grea și tensionata, dar am fost întotdeauna rapid atunci cînd a fost nevoie. Imediat dupa start a fost mai greu, pentru ca, fiind în frunte, nu știam care sînt porțiunile umede ale pistei. Virajele patru și 11 erau foarte alunecoase. În campionat este important sa ramîi în fața, și nu sa lupți pentru a ajunge acolo. Pîna acum, nu am disputat decît doua curse și sîntem conștienți ca celelalte echipe ar putea progresa”, a spus Schumacher.

Pilotul columbian Juan Pablo Montoya (Williams-BMW), clasat pe poziția a doua, s-a declarat mulțumit de rezultatul obținut. „Primele tururi au fost bune și am reușit sa ramîn înaintea lui Barrichello. Apoi am încercat sa-l depașesc pe Michael Schumacher, pentru ca simțeam ca monopostul meu se comporta din ce în ce mai bine. Din nefericire, dupa a treia oprire la boxe am ieșit dupa Rubens Barrichello. Am încercat sa-l depașesc, dar am preferat sa nu risc sa pierd locul al doilea, pentru ca era foarte important, atît pentru mine, cît și pentru echipa, sa obțin maximul de puncte”, a subliniat Montoya.

Britanicul Jenson Button (BAR-Honda), ocupantul locului al treilea, considera ca a obținut un rezultat „formidabil”: „Nu am cuvinte sa descriu ce am simțit cînd am terminat cursa pe locul trei. Este un rezultat formidabil pentru echipa în aceasta a doua cursa a sezonului. Sînt fericit pentru mine, pentru echipa, pentru partenerii noștri, pentru ca toata lumea a muncit din greu pentru a ajunge aici. A fost o cursa dificila dar și entuziasmanta. Rezultatul se datoreaza muncii depuse în iarna. Acesta este un semn ca echipa BAR are un viitor frumos în fața”, a spus Button.

Pilotul italian al echipei Renault, Jarno Trulli, clasat pe poziția a cincea, a spus ca rezultatul obținut este satisfacator. „Este un rezultat satisfacator, ținînd cont de poziția pe care am ocupat-o pe grila de start, a opta, și de competitivitatea adversarilor. Am avut un start bun. Trebuie sa-i cer scuze lui Button, pentru ca am impresia ca l-am acroșat. Oricum, lupta cu el și cu Barrichello a fost una în spiritul sportului”, a precizat Trulli.

Spaniolul Fernando Alonso (Renault), care a încheiat cursa de la Sepang pe locul șapte, a afirmat ca strategia adoptata nu a fost cea mai buna. „Sînt mulțumit ca am obținut doua puncte, este un rezultat bun, mai ales dupa incidentele de sîmbata, din calificari, cînd am obținut locul 19 pe grila de start. Strategia noastra nu a dat roade, pentru ca eu sînt de parere ca aș fi putut obține un loc mai bun în clasamentul final al cursei”, a explicat Alonso.

Mediafax