În Parcul Titan din Capitală a fost construit un sat biblic

14 04. 2014, 13:45

Satul biblic din Parcul Titan din Capitală este deschis vizitatorilor în fiecare zi, între orele 10.00 la 20.00, până joi, 17 aprilie. Satul oferă tuturor o călătorie în timp, în vremurile lui Iisus Hristos. Toate au fost realizate precum în acele vremuri – de la așezări până la hainele localnicilor.

Peste 1.200 de voluntari s-au implicat în realizarea satului biblic din Parcul Titan din sectorul 3 al Capitalei. Vizitatorii vor avea la dispoziție și ghizi specializați care să le explice viața oamenilor de atunci – cum se pescuia, cum se cultiva pământul, ce făceau tâmplarii sau cum își creșteau ei animalele.

Gospodăriile și atelierele meșteșugărești tradiționale, cetățenii în porturi specifice perioadei, animale amintite în istorisirile biblice și activități menite să readucă la viață „taine aproape uitate” sunt doar câteva dintre elementele care vor recrea atmosfera timpurilor biblice.
 
Satul biblic va fi amenajat pe o suprafață de 3.000 de metri pătrați, în zona Tortul Miresei din parcul Titan (Alexandru Ioan Cuza).
 

Cei mici se vor putea bucura minute în șir urmărind staule cu oi, capre, cai, cămile, lame, ba chiar și găini sau alte păsări de talie mică domesticite, ca să nu mai vorbim de eventualele plimbări cu poneiul, contra cost. Organizatorii, Asociațiile Amicus București și Exploratori pentru viitori, au gândit inclusiv reproducerea unei sinagogi, locul în care evreii aduceau zilnic rugăciuni divinității„, spun organizatorii evenimentului.

Vizitatorii vor învăța să mânuiască arcul de la soldații din garnizoanele romană și iudaică, iar participarea la sinagoga amenajată îi va iniția în vechile taine ale scrisului și ale alfabetelor grecesc și ebraic și le va dezvălui exponate originale de origine iudeo-creștină.
 
Totodată, doritorii vor putea face o plimbare pe lacul din Titan în bărcile aduse special din Deltă, se vor delecta cu pildele Noului Testament sau vor putea vizita minigrădina zoologică, cu animale specifice zonei și timpului respectiv. În plus, Muzeul Crucii va oferi experiența unică de a păși pe urmele Mântuitorului, în ultima sa săptămână petrecută pe pământ, trăind episoadele menționate în Scriptură, printre care intrarea în Ierusalim, participarea la Cina cea de Taină, urcarea dealului Golgotei, intrarea în mormântul lui Iisus sau primirea veștii învierii.

Vizitatorii vor avea la dispoziție și un restaurant în care vor putea gusta dintr-un preparat realizat după o rețetă antică, precum și alte mâncăruri din acele vremuri străvechi.

Intrarea în istoria acelor vremuri se va face pe o poartă mare amplasată la intrarea în parc din Bulevardul Liviu Rebreanu – Zona Artelor. O nouă lume, plină de surprize, așteaptă să fie redescoperită prin intermediul tuturor simțurilor și să creeze amintiri de neuitat în mintea copiilor, tinerilor și a oricărui vizitator. Ieșirea se va face prin miniGrădina Zoologică, un loc special amenajat pentru a cunoaște și a interacționa cu diferite specii de animale ce apar scrise în Biblie.