In mars la Miami

Apropo.ro / 26.03.2002, 09:47
In mars la Miami
Adrian Voinea s-a calificat în "optimile" celui de-al doilea turneu de Masters Series al anului, învingîndu-l pe Juan Carlos Ferrero, numarul 3 ATP Acum doi ani, spaniolul Ferrero era un tînar promitator al circuitului profesionist masculin. Se remarcase gratie apetitului pentru zgura, dar si

Adrian Voinea s-a calificat în „optimile” celui de-al doilea turneu de Masters Series al anului, învingîndu-l pe Juan Carlos Ferrero, numarul 3 ATP

Acum doi ani, spaniolul Ferrero era un tînar promitator al circuitului profesionist masculin. Se remarcase gratie apetitului pentru zgura, dar si prin stilul de a lupta pe teren. Adrian Voinea (27 de ani) îl enumera printre cei care vor ajunge departe în timp scurt.

„Îmi place felul cum sta pe teren, are mereu privirea dreapta, nu lasa capul în jos”, spunea jucatorul român. A avut dreptate. Între timp, cei doi au ajuns sa se si confrunte în arene, iar Adrian a acumulat doua victorii din trei dispute. Ultima s-a consemnat chiar duminica noapte, în turul al treilea al turneului de la Miami. Voinea a învins cu 7-6 (6), 1-6, 6-2, dupa doua ore si 6 minute de joc.

Aceasta izbînda îl duce pe Adrian în „optimile” importantului concurs, unde îl va întîlni pe ecuadorianul Nicolas Lapentti. Acesta se pregatise pentru o înfruntare cu Ferrero, declarînd ca „el este favoritul clar al meciului cu românul”.

Jucatorul nostru are asigurate deocamdata 15 puncte ATP si 34.950 de dolari. O data cu succesul asupra spaniolului, Voinea a înregistrat prima victorie împotriva unui tenisman din Top 10 ATP dupa 6 ani. Precedenta fusese la Indian Wells 1996, într-o disputa cu austriacul Thomas Muster, pe atunci lider mondial.

„Habar n-aveam ca a trecut atît de mult timp de cînd n-am mai batut un jucator din Top Ten. Ultima data cînd l-am întîlnit pe Ferrero am avut doua mingi de meci si am pierdut, asa ca acum sînt bucuros ca am luat conducerea cu 2-1 în confruntarile directe”, a spus Adrian.

„E adevarat ca am avut ceva noroc în primele doua tururi. Cînd esti la un punct de înfrîngere ai nevoie de bafta, dar, de asemenea, trebuie sa te descurci bine în astfel de situatii. Încrederea mea e la un nivel înalt si sînt multumit ca joc din nou în aer liber. Produc acum cel mai bun tenis al meu si sper s-o tin tot asa”.

Jennifer Capriati, cap de serie 1 pe tabloul feminin, a descins duminica la arena în noul ei Ferrari de culoarea capsunii, oferit de sponsorul Fila. Si într-o companie inedita: Matthew Perry, unul dintre starurile serialului „Prietenii tai”. „E doar un amic. Am iesit putin împreuna”, a explicat Jennifer. Perry a urmarit meciul americancei cu Anastasia Mîskina din aceeasi loja cu parintii jucatoarei.

Victoriile lui Adrian Voinea asupra jucatorilor din Top 20

An Turneu Jucator Pozitie ATP Faza

2002 Miami Juan Carlos Ferrero 3 turul 3

2001 Umag Albert Portas 16 turul 1

2000 Stockholm Juan Carlos Ferrero 12 turul 1

1998 Nottingham Carlos Moya 11 turul 1

1996 Antwerp Albert Costa 16 turul 1

1996 Indian Wells Thomas Muster 1 turul 2

1996 Roma Arnaud Boetsch 12 turul 1

1996 Amsterdam Marcelo Rios 12 turul 2

1995 Roland Garros Boris Becker 3 turul 3

Sursa: www.prosport.ro