Imn Rob Thomas pentru NBA

19 05. 2005, 17:15
Piesa lui Rob Thomas "This Is How a Heart Breaks" de pe primul album solo a fostului vocalist al trupei Matchbox Twenty (...Something To Be) a fost aleasa pentru a reprezenta imnul postului de televiziune ABC pe perioada transmisiunilor din Campionatul National de Basket (NBA).


Piesa lui Rob Thomas „This Is How a Heart Breaks” de pe primul album solo a fostului vocalist al trupei Matchbox Twenty (…Something To Be) a fost aleasa pentru a reprezenta imnul postului de televiziune ABC pe perioada transmisiunilor din Campionatul National de Basket (NBA).

Spotul video care va deschide transmisiunile sportive ale postului american de televiziune urmeaza sa includa secvente din videoclipul lui Rob Thomas, alaturi de imagini din meciuri NBA. Piesa va putea astfel sa fie auzita de 14 ori pana finele acestui sezon din campionatul profesionist nord american.

„This Is How a Heart Breaks” este prima piesa de pe albumul de debut al lui Thomas, ” … Something to Be”, care a ocupat inca de la lansare primul loc in topul Billboard 200. Discul s-a vandut in peste o jumatate de milion de exemplare in Statele Unite. „This Is How a Heart Breaks” va fi al doilea single de pe albumul ” … Something to Be”, dupa piesa „Lonely No More”.

Billy Idol revine dupa 12 ani cu noul album Devil’s Playground

Billy Idol s-a intors. La 50 de ani si dupa 12 ani de absenta, punk-rocker-ul revine cu un nou album, Devil’s Playground.

Rock solid cum numai el stie sa faca, acompaniat la chitara de vechiul camarad Steve Stevens. Din anii Â’80, Billy nu si-a mai schimbat coafura; atitudinile cu atat mai putin.

Idol explica perioada de abstinenta: „Am dorit sa ma regasesc si sa totodata sa scot un material discografic doar atunci cand voi fi in totalitate multumit de ceea ce fac”. Atunci cand asculti Devil’s Playground, primul gand este ca toata aceasta asteptare a fost pe deplin meritata. Si asta nu doar pentru ca pe ultimul album isi reface aparitia genialul chitarist Steve Stevens, ci si pentru ca Devil’s Playground contine fragmente vii si inspirate, indispensabile de-a dreptul. Billy Idol, William Broad, pe numele sau adevarat isi face o reintrare de pomina!

Pentru aceia care sunt prea tineri, o scurta trecere in revista a carierei atemporala a englezului.

Printre cele mai renumite creatii, Cradle Of Love, White Wedding, Rebel Yell, Flesh For Fantasy, Hot In The City, Mony Mony sau To Be A Lover nu trebuie uitate sub nici o forma din nici o enumerare. Unele dintre acestea au facut glorie in anii de pionierat ai MTV-ului.

Tocmai de aceea, cu ocazia a 25 de ani pe care postul de muzica i-a implinit de ceva vreme, Billy Idol a fost impulsionat de numeroasele omagii care i s-au adus cu aceasta ocazie sa-l remotiveze la randul sau pe Steve Stevens pentru a repune masinaria in functiune. Rezultatul il aveti in fata si se numeste Devil’s Playground.

Fara alte introduceri si fara inflorituri, albumul intra direct intr-un vartej sonor asemanator unui melanj intempestiv de rock si punk caracteristic anilor Â’70. World Comin’ Down este animata de o vitalitate dezarmanta si demonstreaza ca artistul n-a pierdut nimic din stilul sau inimitabil.

Alte piese precum Scream (titlul care aminteste cel mai mult de muzica albumelor precedente) sau Super Overdrive intaresc si mai mult aceasta impresie.

Cei mai multi artisti care au facut istorie in anii Â’80 si care azi au incercat reveniri spectaculoase, nu reuseau sa se reinventeze si ajungeau adesea sa produca piese cu linii mai mult decat previzibile.

In mod sigur in cazul lui Billy Idol lucrurile nu stau in acest fel, fiecare dintre piesele artistului experimentand un stil un pic diferit si impingand de fiecare data adrenalina la maxim.

Devil’s Playground alterneaza surprize precum un cantec de Craciun punk rock (Yellin’ At The Xmas Tree), un titlu retro (Sherri), o balada folk-country (Plastic Jesus), o bucata vivace, Cherie, una pur hard rock (Scream), una heavy (Body Snatcher) sau una in intregime punk (World Comin’ Down). Gratie diversitatii, energiei si a excelentei muzicale, Devil’s Playground emana carisma de la un cap la altul.

M-am nascut in 1955, la cinci ani dupa nasterea rockÂ’nÂ’ roll-ului. Il vad pe Howling Wolf care la saizeci de ani inca rupe scena. De ce m-as opri? L-am vazut pe Frank Sinatra rulandu-si tigara la 84 de ani, de ce m-as opri? Cher continua sa cante de ce n-as face-o si eu? Toti se incapataneaza sa mai urce pe scena, de ce n-as face si eu la fel? Primul meu album s-a intitulat „DonÂ’t stop – Billy Idol” N-o sa ma opresc tocmai acum! Billy Idol

Robert Plant & The Strange Sensation – Mighty Rearranger

Cariera solo a lui Robert Plant este de la an la an tot mai promitatoare. Mighty Rearranger, cel mai nou album al fostului vocalist de la Led Zeppelin etaleaza, daca mai era nevoie, calitatile unuia dintre cei inventivi, inzestrati si talentati artisti din muzica actuala.

La fel ca pentru albumul anterior, Dreamland, nominalizat acum doi ani pentru premiile Grammy, Robert Plant ii are alaturi pe cei de la The Strange Sensation si pentru Mighty Rearranger, album care promite sa fie unul dintre cele mai bine primite ale acestui an.

The Mighty Rearranger, poate cel mai bun album solo al lui Robert Plant, este fara indoiala proiectelul cel mai important al britanicului de la albumul Physical Graffiti, realizat alaturi de Led Zeppelin acum treizeci de ani.

O colectie inspirata de sunete aspre si abundand de energie, insa deopotriva bogate ca textura si detaliu. 12 piese puternice care fac din noul album Mighty Rearranger un electrizant tur de forta, explorand influentele de world music de pe anteriorul Dreamland intr-o maniera electronica.

Robert Plant si The Strange Sensation au luat nastere in 2001. Trupa a adunat talente apartinand unui spectru larg din muzica actuala: Clive Deamer (tobe) de la Portishead; John Baggott (bass) de la Portishead si Massive Attack; Billy Fuller (bass) de la trupa Fuzz Against Junk etc.

Biografie Robert Plant


Interesul lui Robert Plant pentru muzica a inceput la o varsta frageda, acesta debutand pe scena la numai 15 ani. Plant a fost fascinat in acele vremuri de artisti americani de blues precum Robert Johnson, Otis Rush, Buddy Guy sau Muddy Waters.

Pionierii rock Â’nÂ’ Roll ca Elvis si Gene Vincen au avut de asemenea influente importante asupra muzicii pe care Plant o va canta.

El a activat alaturi de diverse grupuri in anii Â’60: The Crawling King Snakes Listen, Hobbstweedle, The Band of Joy (cu John Bonham), in marea lor majoritate concentrate pe blues.

Dupa o sesiune alaturi de Alexis Corner in 1968, Plant li se alatura celor de la Led Zeppelin, impreuna cu John Bonham. Alaturi de Led Zeppelin, Robert Plant a explorat o varietate de stiluri muzicale: heavy metal, folk, blues, indian sau celtic.

A & A Records