Usturoiul este antiviral și antifungic. Acesta a fost folosit de secole pentru proprietățile sale antibacteriene. Componentul chimic din usturoi, alicină, a fost demnstrat că previne creșterea ciupercii candida albicans.
Usturoiul poate reduce nivelul colesterolului. Proprietățile sale antioxidante puternice previn deteriorarea radicalilor liberi pentru mucoasa arterială și opresc formarea țesutului cicatricial.
Mănâncă usturoi pentru scăderea tensiunii arteriale. Usturoiul are capacitatea de a reduce vâscozitatea trombocitelor, care te ajută să ai sângele mai subțire.
Usturoiul poate ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge, deci este bun pentru persoanele cu diabet de tip 2.
Cartofi și usturoi la cuptor cu salată de creson – un mod simplu de mânca usturoi, și are un gust minunat.
Luptă împotriva răcelii și gripei consumând usturoi ori de câte ori poți în supe și salate. Este, de asemenea, delicios ca legumă prăjită.