Hutupan va juca in Macedonia

Apropo.ro / 05.03.2002, 09:05
Hutupan va juca in Macedonia
Portarul "nationalei" României, Luminita Hutupan, a fost împrumutata de campioana Sloveniei, Krim Ljubljana, la formatia Kometal Skopje Campioana Sloveniei, Krim Ljubljana, actuala detinatoare a Ligii Campionilor Europeni, nu a reusit în acest sezon calificarea în "sferturile" aceleiasi

Portarul „nationalei” României, Luminita Hutupan, a fost împrumutata de campioana Sloveniei, Krim Ljubljana, la formatia Kometal Skopje

Campioana Sloveniei, Krim Ljubljana, actuala detinatoare a Ligii Campionilor Europeni, nu a reusit în acest sezon calificarea în „sferturile” aceleiasi competitii, ocupînd locul trei într-o grupa din care au mai facut parte Kometal Skopje, Montex Lublin si AKVA Volgograd. În ultimul meci din grupa, Krim, echipa la care evolueaza si portarul român Luminita Hutupan, avea nevoie de un egal în meciul de pe teren propriu cu campioana Poloniei.

În ciuda unei prestatii foarte bune a goalkeeper-ului „nationalei” României, Montex s-a impus cu 27-24. De altfel, evolutiile Luminitei si în meciurile directe cu Kometal au atras atentia oficialilor macedoneni asupra sa. „Saptamîna trecuta am primit o oferta avantajoasa din partea Kometalului ca sa joc pîna în vara la Skopje.

Practic slovenilor li s-a solicitat un împrumut al meu pîna în vara, contractul de la Krim urmînd sa fie preluat de macedoneni”, a declarat Luminita. Hutupan a sosit sîmbata noapte în România, ea dorind sa fie alaturi de mama sa, care a suferit ieri o interventie chirurgicala la Piatra Neamt.

„Daca stiam ca mama are probleme de sanatate, nici nu mai acceptam sa merg la Skopje. As fi ramas la Ljubljana si programul meu ar fi fost atunci mult mai lejer”, a spus handbalista. În afara ofertei de la Kometal, Luminita a aflat ca a existat o cerere de împrumut si de la fosta ei echipa, Oltchim, dar vîlcenii au renuntat sa mai mearga la negocierile cu slovenii considerînd contractul jucatoarei prea mare. „Astazi de dimineata o sa plec în Macedonia.

Oficialii Kometalului ma asteapta în vama la Calafat pentru ca le-am spus ca mi-e frica sa traversez Bulgaria. Sper sa pot sa ajut noua mea echipa în tentativa ei de a ajunge macar în semifinalele Ligii Campionilor”. Pentru cele patru luni în care va juca la Skopje, Luminita va încasa aproximativ 9.000 de euro, bani la care se vor adauga primele pentru meciurile de campionat si de cupe europene. În plus, macedonenii îi vor pune la dispozitie un apartament si o masina.

Sursa: www.prosport.ro