„History of Swear Words”, cu Nicolas Cage, un mix de cuvinte cenzurate explicate concret și amuzant
Seria documentară „History of Swear Words”, găzduită de Nicolas Cage, care prezintă un mix de cuvinte altădată cenzurate în limba engleză explicate concret și amuzant, a avut premiera săptămâna aceasta pe Netflix.
Seria se deschide cu imaginea actorului, sobru ca o stâncă, întorcându-se către cameră și rupând tăcerea cu o serie de replici cunoscute ale sale din filme și cu pronunțarea, cu o satisfacție uluitoare, a cuvântului “fuck”.
Cu o sprânceană ridicată, actorul rostește replici precum “who the fuck do you think you’re talking to?”, “fuck it, we’ll do it live”, “I’ve had it with these motherfuckin’ snakes on this motherfuckin’ plane”.
Cage, o gazdă care se bucură la rostirea fiecărui cuvânt obscen
Introducerea făcută de Cage este una scurtă, dar, fără îndoială, dă tonul unei serii care abundă atât în cuvinte odinioară cenzurate, cât și în plăcerea gazdei show-ului de a le pronunța. Teoretic, faptul ca Nicolas Cage a realizat un show despre cuvinte cenzurate sună ca și cum ar fi o idee trăznită. Realitatea este, însă, că show-ul “The History of Swear Words” este unul chiar educativ și direct, explicând sensul unor cuvinte controversate cu ajutorul etimologilor, a actorilor de comedie și al istoricilor. Actorul, care oricum este un personaj enigmatic de fel, s-a dovedit a fi o gazdă bună pentru acest show, care nu-i forțează deloc mâna și nici nu-i cere prea multă contribuție încât să plictisească telespectatorul.
Practic, rolul lui Cage nu-ți dă ocazia să zici: “Ok, am înțeles, Nicolas Cage este un ciudat căruia îi place să înjure”, potrivit Variety.
6 episoade cu 6 definiții
Fiecare dintre cele șase episoade vine cu câte o definiție și cu o explicație scurtă a evoluției celor șase cuvinte alese: “fuck”, “shit”, “bitch”, “dick”, “pussy” și “damn”.
Explicațiile sunt date atât de actori de comedie, cât și de istorici, iar partea frumoasă este că niciunul nu se ia prea în serios, astfel încât show-ul este unul plăcut și ușor de urmărit.
Fiecare cuvânt este prezentat din mai multe unghiuri: prin prisma mitologiei medievale, a contextului socio-politic sau ca fapte amuzante. Chiar dacă 20 de minute, cât ține fiecare episod, nu sunt suficiente pentru o înțelegere în profunzime, internetul este mereu la îndemână, dar nu este deloc de ignorat imaginea lui Cage ținând un monolog despre cuvântul “pussy” și originile sale.
CITEȘTE ȘI: “Bridgerton”, noul succes de casă al platformei Netflix
FOTO: Profimedia Images