HCM Constanta – Steaua Bucuresti, scor 27-28

Apropo.ro / 27.09.2004, 10:08
HCM Constanta - Steaua Bucuresti, scor 27-28
Echipa HCM Constanța, campioana en-titre la handbal masculin, a fost învinsa, duminica, pe teren propriu, cu scorul de 28-27 (15-16), de formația Steaua București, într-un meci din cadrul etapei a IV-a a Ligii Naționale. Cei mai buni marcatori ai formației HCM

Echipa HCM Constanța, campioana en-titre la handbal masculin, a fost învinsa, duminica, pe teren propriu, cu scorul de 28-27 (15-16), de formația Steaua București, într-un meci din cadrul etapei a IV-a a Ligii Naționale.

Cei mai buni marcatori ai formației HCM Constanța au fost Silviu Baiceanu (6 goluri), George Buricea (5) și Marius Stavrositu (4 – 3 din aruncari de la7 m), în timp ce pentru Steaua cele mai multe puncte au fost înscrise de Cristian Gheorghe și Andrei Cian (ambii cîte 5)

Antrenorul echipei HCM Constanța, Aihan Omer, a declarat ca înfrîngerea suferita în meciul cu Steaua este o consecința a faptului ca elevii sai traiesc cu gîndul ca sînt campioni. „Este un eșec destul de amar și greu de suportat. Steaua a jucat foarte bine, iar din pacate noi înca mai traim cu gîndul ca sîntem campioni. Jucatorii mei nu au avut capacitatea psihica de a reveni dupa remiza de la Tîrgu Jiu. Ne asumam responsabilitatea pentru aceasta înfrîngere”, a spus Omer.

Tehnicianul stelist Vasile Stînga a afirmat ca victoria obținuta la Constanța este cu atît mai importanta cu cît a fost înregistrata pe terenul campioanei en-titre. „Este o victorie foarte importanta pentru noi, mai ales ca am reușit sa batem campioana en-titre la ea acasa. Punctele cîștigate în deplasare vor conta foarte mult la finalul campionatului. Jucatorii mei au început mai timorați acest joc, dar pe finalul reprizei întîi, pe fondul relaxarii gazdelor, am reușit sa revenim”, a subliniat Stînga, adaugînd ca elevii sai au avut „o zi de excepție”.

La meci a asistat și înotatorul Razvan Florea, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Atena, împreuna cu prietena sa, Oana Ștefanescu. Cei doi au au împarțit alimente, jucarii, dulciuri, îmbracaminte și rechizite la 38 de copii provenți din zece familii din comuna constanțeana Cumpana. „Inițiativa i-a aparținut prietenei mele. Ma simt fericit ca am putut sa fac acest lucru, ca i-am facut pe acești copii puțin mai fericiți. Sper sa am ocazia sa repet acest gest”, a afirmat Florea.

Alte rezultate înregistrate, sîmbata, în etapa a IV-a a Ligii Naționale de handbal masculin:

Bucovina Suceava – Armatura Agronomia Cluj   29-29 (14-13)

HC Minaur Baia Mare – Politehnica Iași   38-20 (17-9)

HCM Piatra Neamț – Dinamo Baumit București   19-34 (8-18)

Uztel Ploiești – CSM Medgidia   36-32 (16-23)

Universitatea Reșița – Lignitul Tîrgu Jiu   29-37 (17-15)

Partida Dinamo Brașov – Poli Izometal Timișoara se va disputa luni.

Mediafax