Handbalul urii

Apropo.ro / 11.03.2002, 09:57
Handbalul urii
În derby-ul Ligii Nationale feminine, Silcotub a învins ieri cu 27-25 liderul Oltchim Rm. Vîlcea La Zalau sa nu vii la handbal cînd adversara e Oltchim Rm. Vîlcea. Ieri, peste 1.500 de spectatori au asteptat o revansa a echipei lor favorite împotriva Oltchimului, care a învins Silcotub de

În derby-ul Ligii Nationale feminine, Silcotub a învins ieri cu 27-25 liderul Oltchim Rm. Vîlcea

La Zalau sa nu vii la handbal cînd adversara e Oltchim Rm. Vîlcea. Ieri, peste 1.500 de spectatori au asteptat o revansa a echipei lor favorite împotriva Oltchimului, care a învins Silcotub de doua ori în acest sezon, la turneele de sala. Duelul galeriilor era început de mult, cînd arbitrii Cîrligeanu si Bejenariu au fluierat startul partidei.

„Sînteti penibili!”, au pornit atacul zalauanii, cei aproximativ 80 de suporteri ai Oltchimului replicîndu-le cu „Slugile, slugile”. Era deja minutul 9 al întîlnirii. Tabela arata 3-3 si spectatorii se asteptau la un meci strîns. Trei goluri ale interului Motogna si unul al pivotului Lazer au dus scorul la 7-3 pentru Silcotub, care a stiut si-a pastrat avantajul pîna la pauza, 15-12.

La 10 minute de la reluare, gazdele conduceau cu 23-15, iar în tribune suporterii dansau deja, parca nevenindu-le sa creada ce dulce e gustul razbunarii. Cîteva decizii discutabile ale arbitrilor, dar si relaxarea gazdelor, au facut ca între minutele 46 si 56, Oltchim sa marcheze sapte goluri, fara a primi vreunul.

Lumea amutise, tabela arata scorul 24-23. Spiritele s-au linistit dupa un gol al lui Buceschi, urmat de unul din sapte metri al lui Jula, cea mai buna jucatoare de pe teren alaturi de portarul Mihaela Cracana. Scorul final a fost 27-25 pentru Silcotub. În timp ce o parte a spectatorilor aplauda echipa cîstigatoare, cealalta huiduia echipa învinsa. Sute de oameni au ramas în preajma salii, însa numarul mare al fortelor de ordine a împiedicat orice incident. Jucatoarele vîlcene au plecat dupa ce au oferit autografe, în timp ce handbalistele de la Silcotub au primit flori si aplauze. Derby-ul Ligii Nationale a fost însa mai mult un spectacol al vulgaritatii din tribuna. Cît despre handbal, cui i-a pasat? A fost prea mare ura.

Le-au întepat rotile

Cîtiva fani zalauani au dat dovada de zel în noaptea dinaintea meciului, trei dintre rotile autocarului cu care a venit Oltchim fiind întepate. Speriat de incident, presedintele clubului vîlcean, Ioan Gavrilescu, nu a venit la meci, preferînd sa ramîna la hotel. Tot el le-a spus antrenorilor ca ar fi indicat sa scoata echipa de pe teren. Oltchim a început meciul dupa ce prefectul de Vîlcea, Mircea Perpelea, a ajuns la sala si le-a spus fetelor ca are încredere ca nu vor pati nimic.

Vulgaritati la adresa lui Tîrca

Spre finalul primei reprize, fanii Silcotubului au început sa-i adreseze injurii antrenoarei Oltchimului, Mariana Tîrca. „Mariana Tîrfa!”, a sunat scandarea zalauanilor. „M-am obisnuit cu asemenea vulgaritati si încerc sa ma concentrez doar la ceea ce este în teren”, a comentat la final fosta glorie a handbalului. Fanii vîlcencelor i-au iritat pe spectatori afisînd un banner pe care scria „Din 10 în 10 ani ne e mila de voi”, facînd aluzie la titlul national cîstigat de Silcotub anul trecut, în premiera.

Sursa: www.prosport.ro