Handbalul are un nou sistem competitional

Apropo.ro / 15.03.2002, 14:33
Handbalul are un nou sistem competitional
Consiliul de Administrație al Federației Române de Handbal (FRH) a aprobat noul sistem competițional, potrivit caruia meciurile se vor juca tur-retur și nu se vor mai desfașura turnee de sala Acest nou sistem competițional a fost ales pentru ca sportivii sa aiba

Consiliul de Administrație al Federației Române de Handbal (FRH) a aprobat noul sistem competițional, potrivit caruia meciurile se vor juca tur-retur și nu se vor mai desfașura turnee de sala

Acest nou sistem competițional a fost ales pentru ca sportivii sa aiba posibilitatea sa se refaca mai rapid.

FR Handbal a decis, de asemenea, ca în Divizia A, atît la feminin cît și la masculin, sa evolueze numai cîte 24 de echipe, împarțite în doua serii structurate pe criterii geografice. În noul sezon competițional, echipele vor putea înscrie în raportul de joc 14 sportivi. În perioada pregatitoare a lotului național feminin se va organiza Cupa FR Handbal, la care vor participa toate echipele din Liga Naționala, cu excepția jucatoarelor din lot.

Forul handbalistic român a mai aprobat introducerea obligatorie și eliminatorie a normelor de control pentru sportivii din Liga Naționala, atît la feminin cît și la masculin, excepție facînd numai sportivii din primul an de seniorat, pentru care normele respective vor fi obligatorii, dar nu și eliminatorii. Pentru echipele care fac parte din Divizia A, Divizia B și de juniori normele vor fi obligatorii, dar nu eliminatorii.

De asemenea, toți arbitrii vor susține norme de control eliminatorii, cei care nu promoveaza normele teoretice și practice nemaiavînd dreptul sa conduca jocuri, indiferent de nivelul acestora. În plus, se va introduce obligativitatea efectuarii de teste antidoping la Liga Naționala (feminin și masculin).

FR Handbal va propune pentru alegerile din cadrul Congresului Federației Europene de Handbal (EHF), care va avea loc în luna iunie, pe Radu Voinea pentru Comisia Tehnica și pe Mihai Stark pentru Comisia de Apel.

Sursa: www.mediafax.ro