Handbal si tractoare

Apropo.ro / 19.04.2002, 09:15
Handbal si tractoare
Înaintea returului cu Rapid Bucuresti, din semifinalele Challenge Cup, Remin Deva nu s-a putut antrena în propria sala din cauza unei expozitii miniere. Dupa meciul tur de la Bucuresti, cînd a învins pe Rapid cu 25-24, "U" Remin Deva porneste drept favorita la calificarea în finala Challenge

Înaintea returului cu Rapid Bucuresti, din semifinalele Challenge Cup, Remin Deva nu s-a putut antrena în propria sala din cauza unei expozitii miniere.

Dupa meciul tur de la Bucuresti, cînd a învins pe Rapid cu 25-24, „U” Remin Deva porneste drept favorita la calificarea în finala Challenge Cup, mai ales ca disputa partida retur pe teren propriu, sîmbata, de la ora 11.00. Totusi, bucuria ardelencelor dupa victoria din Capitala a fost umbrita de vestea ca nu se vor putea antrena în propria sala, care a fost închiriata timp de patru zile pentru o expozitie internationala de echipamente si tehnologii pentru industria extractiva.

„Ce sa mai spun? O sa ne antrenam si noi ca Rapidul, adica doar cu o zi înaintea meciului. Schimbarea salii a afectat modul de pregatire al echipei. Sper doar ca asta sa nu influenteze jocul de sîmbata al fetelor”, a comentat antrenorul Cornel Badulescu.

Cît timp Sala Sporturilor din Deva a fost ocupata de expozitia „Rommin”, handbalul nu a mai avut loc printre echipamentele pentru forare si tranport, semafoare, macarale mobile si confectii metalice. Jucatoarelor nu le-a mai ramas decît sa se îmbarce ascultatoare în microbuzul care le-a transportat zilnic pîna la Hunedoara, unde s-au antrenat în sala de sport a Colegiului Tehnic „Matei Corvin”.

„Oamenii de aici au vrut sa ne ajute, dar nu este o sala întretinuta. La fiecare pas, ca sa nu mai vorbesc de alergare, iese praful dintre podele, desi acestea au fost spalate”, a explicat antrenorul Badulescu unul din motivele nemultumirii sale. El este de parere ca DTSJ era obligata sa anunte clubul cu privire la închirierea salii imediat dupa meciul tur din sferturi, cînd Remin a învins la Deva cu 30-18 pe Start Elblag din Polonia.

„Acesta era un semn ca sîntem la un pas de semifinale si poate ar fi amînat expozitia”. Jucatoarele spun ca au adunat mai multa oboseala datorita „navetei” zilnice la Hunedoara, cu exceptia zilei de marti, cînd s-au deplasat la Baia Mare pentru meciul cu Selmont din Liga Nationala. Ieri, dupa antrenamentul de dimineata, cîteva dintre handbaliste au intrat în sala din Deva, dar s-au marginit la a privi dezamagite din tribune.

„Greseala mea e infima!”

Directorul DTSJ Hunedoara, Constantin Grigore, este cel care a semnat contractul pentru închirierea salii cu Camera de Comert si Industrie a Judetului. El este de parere ca acuzatiile care i se aduc din partea oficialilor clubului de handbal sînt o rautate.

„Sînt om de sport si nu pot fi acuzat ca vreau raul echipei. Eu sînt hunedorean si devenii nu ma înghit. Probabil, si-au zis ca acum e momentul sa ma dea jos. Traim în saracie si am încheiat un contract, înca din luna ianuarie, de 35 de milioane de lei! Cei de la handbal si-au amintit acum de mine, dar pîna acum au uitat ca exista DTSJ-ul. Orice reclama au pus, nu le-am cerut un ban. Datorita neîntelegerilor cu clubul am ajuns la prefect, care a dispus ca expozitia sa se încheie cu o zi mai devreme!”, a spus directorul Grigore.

Aseara urma sa înceapa dezafectarea utilajelor din sala, pentru ca astazi, „U” Remin Deva sa se poata antrena de la ora 9.45, iar Rapid Bucuresti de la ora 11.15.

Avadanii este incerta pentru meciul cu Rapid

Cea mai buna marcatoare a echipei devene, Elena Avadanii, se resimte înca dupa meciul tur, de la Bucuresti, si nu s-a putut antrena în aceste zile. „Am primit o lovitura puternica în umarul stîng de la Cristina Dumitrescu, dar sper sa-mi revin si sîmbata sa fiu în teren”, a spus jucatoarea. Avadanii n-a fost apta de joc nici marti, la Baia Mare, în partida cu Selmont. Alaturi de ea, alte patru jucatoare acuza probleme de sanatate. Portarul Bistriceanu, precum si jucatoarele Toncean, Nanita si Picu, au efectuat zilnic cîte doua tratamente la Baia Sarata, cu doctorul Ioachim Oana.

La Deva via Poiana Brasov

Dupa înfrîngerea suferita pe propriul teren în fata echipei din Deva, 24-25, în prima mansa a semifinalei Challenge Cup, conducerea clubului Rapid CFR a hotarît sa trimita jucatoarele pentru un scurt cantonament la Poiana Brasov. „Aerul tare de la munte cu siguranta ca le va face bine si le va trezi la realitate”, a declarat unul dintre oficialii bucuresteni.

În timpul cît au stat în Poiana, giulestencele s-au antrenat în Sala Sporturilor din Brasov, aseara ele ajungînd deja la Deva. „Ne vom bate la fel cum au facut-o si adversarele la Bucuresti si, daca vom avea un arbitraj corect, sînt sigura ca Rapid se va califica în finala”, a declarat Alina Dobrin, extrema stînga a Rapidului.

Sursa: www.prosport.ro