Oamenii de stiinta au prelevat 10.000 de celule stem de
la bovine, care au fost apoi lasate sa se multiplice de
mai mult de un miliard de ori pentru a produce tesutul similar
muschiului de vita.
Procedeul se numeste producere de carne „in
vitro”, iar productia industriala de astfel de carne ar
putea deschide calea consumului de carne fara a fi necesara
sacrificarea animalelor.
Cercetatorii de la Universitatea din Utrecht,
Olanda, au calculat ca
zece celule stem initiale ar putea produce
50.000 de tone de carne in doua luni.
Mark Post, profesor de psihologie la
Universitatea Maastricht din Olanda, a declarat pentru revista
Scientific American ca primul burger obtinut din carne in vitro ar
putea fi gata in 12 luni.
Ai consuma carne facuta in
eprubeta?
Mai multe detalii
despre carnea in vitro, pe Mediafax.ro
Daca olandezii creeaza carne in vitro,
japonezii au creat carne cu proteine din dejectii
umane.