Hamburgeri de pește cu sos remulad

11 02. 2004, 11:43
Ingrediente pentru 4 portii 500 g cod, 2 linguri ulei, 1 ou, 2 felii de franzela, 50 ml lapte, patrunjel verde tocat, sare, piper. Pentru sos 50 g maioneza, 5 g muștar, 1/2 ceapa, 1 ou fiert tare, 1 castravecior murat, 2 linguri capere, patrunjel verde, marar verde, tarhon, sare.

Ingrediente pentru 4 portii
500 g cod, 2 linguri ulei, 1 ou, 2 felii de franzela, 50 ml lapte, patrunjel verde tocat, sare, piper.

Pentru sos
50 g maioneza, 5 g muștar, 1/2 ceapa, 1 ou fiert tare, 1 castravecior murat, 2 linguri capere, patrunjel verde, marar verde, tarhon, sare.

Pentru garnitura
8 cartofi.

Preparare
Prima etapa

Se curața peștele, se dezoseaza și se taie în bucațele foarte mici sau se trece prin mașina de tocat. Feliile de franzela se înmoaie în lapte și se storc bine, iar oul se bate ca pentru omleta. Se amesteca toate ingredientele, plus patrunjelul tocat, sare și piper, dupa gust.

A doua etapa
Din compoziția obținuta se formeaza chiftele mari care se aplatizeaza și se rumenesc în ulei încins.

A treia etapa
Se fierb cartofii cu coaja în apa cu sare. Separat, se toaca marunt castraveciorii, oul, ceapa, patrunjelul, mararul, tarhonul și se amesteca cu maioneza și caperele bine scurse de zeama. Se servesc alaturi de hamburgerii calzi.