Gustare picanta cu orez
400 g orez, 400 g mușchi de porc, 1 ceapa mare, 1 ardei gras roșu, 1 ardei gras verde, 1 lingura de faina, 2 linguri ulei, 1 pahar de vin alb, 2 caței de usturoi, nucșoara, șofran, sare, piper.
Preparare
Se taie ceapa felii subțiri și se calește în ulei încins cateva minute. Se adauga carnea taiata fașii, data prin faina și se continua calirea, amestecand continuu, pana cand carnea este bine patrunsa. Daca este nevoie se adauga cateva linguri de apa.
Cand carnea este aproape gata, se adauga ardeii taiați fașii, cațeii de usturoi zdrobiți, vin, nucșoara, sare și piper, dupa gust. Se acopera vasul și se lasa sa fiarba înca 10 minute, pana scade. Separat, se fierbe orezul în apa cu sare și puțin șofran. Se servește cald ca garnitura la carnea picanta, iar deasupra se toarna sosul.
Acasa in Bucatarie