“Gurile de Rai” cu puteri magice! Cele mai cunoscute puncte energetice din România

31 07. 2014, 12:47

Poveştile din popor au sugerat întotdeauna că există unele locuri aşa numite “sacre”, în perimetru cărora se întâmplă fel de fel de lucruri neobişnuite, însă acum specialiştii susţin aceste poveşti.

Mai exact, aceştia au analizat în amănunt zonele despre care se spune că sunt “sfinte” şi au constatat că acestea au un câmp energetic aparte. Ce înseamnă acest lucru? Din punct de vedere bioenergetic, Pământul este o formaţiune cu linii geoenergetice care se întretaie, se leagă în noduri şi se modifică sub influenţa proceselor geofizice şi cosmice. Aceste linii de putere ating forţa maximă în anumite zone, care emit radiaţii numite „curenţi de inteligenţă”.

Deloc întâmplător, în acele zone au apărut nucleele civilizaţiei oamenilor, care au construit temple, schituri, biserici, mănăstiri, apărând aceste locuri divine.

Pe întreaga planetă se află 15 puncte energetice şi 7 dintre ele, şi cele mai puternice, se găsesc pe teritoriul României.

Iată care sunt locurile din România cu o încărcătură energetică deosebită:

Foto: MediafaxFoto

Munţii Bucegi reprezintă zona cu cea mai mare încărcătură energetică din România. Aici se află şi cel mai cunoscut triunghi energetic: Omu – Babele – Sfinxul. În jurul acestuia apar, la anumite intervale, conuri de lumină alb-lăptoasă, care se rotesc ca un vortex de nori, amplificând percepţia extrasenzorială. Tot atunci se înregistrează semnale radio venite dinspre  interiorul muntelui.

Şi Vârful Ocolit (Bucura) aflat lângă Omu, numit Vârf al Cerului, constituie un centru energetic în care se petrec fenomene bizare. Acolo apar curcubee strălucitoare, vizibile chiar săptămâni uneori, fără să apară după vreo ploaie, ci în plin soare, de asemenea se zăresc lumini ciudate, fulgere, scântei lungi de un metru în jurul Sfinxului.

Teorii ale conspiraţiei susţin că aceşti munţi reprezinta cel mai important punct energetic al lumii, centrul acestuia fiind situat chiar în apropierea Vârfului Omu.

De asemenea, există mituri şi ipoteze care prezintă posibilitatea ca Munţii Bucegi să fie chiar Kogayon, muntele sacru al dacilor, notează site-ul 121.ro. Unele legende identifică această zona cu locul de reculegere al celebrului zeu Zamolxe. De altfel, stânca cea mai înaltă de pe Vârful Omu poartă numele de Tronul lui Zamolxes.

Există aici o zonă, de aproximativ un kilometru pătrat, cu proprietăţi benefice asupra organismului, ieşite din comun. Persoanele care se află acolo nu obosesc la efort, iar dacă sosesc extenuate se revigorează brusc. Acest fenomen a stârnit interes cercetătorilor, astfel că în 1999 o firmă româno-franceză a încheiat un contract cu un institut din Bucureşti, pentru a studia această zonă. Astfel, s-a dovedit că aceasta prezintă o anomalie magnetică atipică, cu efecte benefice uimitoare asupra organismului. Probabil că din această cauză locul a primit numele de Gura de Rai.

Foto: amfostacolo.ro

Tot în Bucegi, către răsărit, în Cheile Zănoaga, mai exact între frumosul Lac Bolboci şi Scropoasa, se găsesc şapte izvoare a căror apă uimeşte ştiinţa şi alimentează mitul.

Apa izvorăşte dintr-o grotă unde se afla un imens lac subteran. Ştiinţific, s-a lansat ipoteza că puritatea ei ar fi dată de trecerea ei printr-un câmp magnetic, acesta ajutând-o să-şi refacă structura ideală sau ar fi dată de trecerea acesteia printr-o zonă cu zăcământ de argint. Se ştie că argintul are proprietatea de a împiedica înmulţirea bacteriilor, astfel, el fiind şi un  element purificator.

Misterioasa sursă de apă, cunoscută ca Apa Vie, a fost studiată încă din perioada 1927-1935, de cercetători români şi francezi. Testele au evidenţiat faptul că în apa de aici bacteriile sunt inexistente, adică 0 faţă de limita 5 acceptată, iar poluarea cu azotaţi, azotiţi, este de asemenea nulă!

Foto: MediafaxFoto

Sarmizegetusa Regia din inima Munţilor Orăştiei, capitala Daciei preromane, este comparabilă cu Stonehenge sau cu Acropole, ca reper şi simbol cultural-religos, iar cetatea a fost inclusă pe lista UNESCO ce cuprinde monumente aflate în patrimoniul universal al lumii. Acolo, pe un platou aproape inaccesibil, împrejmuit pe trei părţi de prăpăstii adînci, se află un altar megalitic pe care sînt inscripţii într-o limbă nedescifrată. Se zice că ar fi limba de la începutul omenirii, limba Lemuriei, continentul pierdut pentru vecie…

Pentru bioenergoterapeuţi, Sarmizegetusa este o zonă ce activează creativitatea şi aptitudinile pentru educaţie. Potrivit măsurătorilor radiestezice, câmpul energetic al locurilor acestea din munţii Orăştiei este extrem de puternic. Tocmai de aceea, fosta fortăreaţă este unul dintre locurile care trebuie vizitate măcar o dată în viaţă.

Foto: worldwideromania.com

Mulţi turişti vin anual să viziteze unul dintre cei mai ciudaţi munţi din Valea Jiului, dar care este recomandat doar celor care nu sunt slabi de înger. Este vorba despre Muntele Gugu, sau Vârful Gugu, cum este cunoscut, un masiv înconjurat de mistere încă neelucidate, scrie worldwideromania.com.

Legenda spune că pe Muntele Gugu şi-ar fi avut sălaşul Zamolxe şi din acest motiv, muntele era considerat un loc sfânt de către daci. Tot aici, se spune că Decebal şi-a ascuns o mare parte din comoară, fiind convins că spiritul Înaltului Preot o va păzi de urgiile vremurilor. Mulţi dintre turiştii veniţi în zonă pot să jure că au văzut vârful dispărând sau că au văzut explozii de lumină ţâşnind chiar din munte.

La începutul anilor 90, au aflat şi cercetătorii despre misterele Gugului şi au venit în zonă. La finalul expediţiei, au declarat că au văzut luminile (de fapt, nişte fulgere globulare), care „au furat” vârful spre cer şi nu au putut dormi deloc din cauza unor „energii inexplicabile”, spun pasionaţii de misterul vârfului.

 

Un alt loc geoenergetic este Polovragi, Târgu Jiu, cu a sa „peşteră fără capăt”, unde se crede că Zamolxis îi învăţa pe vraci tehnici de tămăduire a sufletului şi trupului. Aceştia prelucrau aici o plantă rară, numită povragă, polvragă sau polovragă (de unde şi numele), întrebuinţată în popor ca remediu împotriva bolilor.

Peştera are o vechime de peste şapte milioane de ani, aici găsindu-se desene rupestre, dar şi texte cu scriere cuneiforma săpate în piatră. În interior îţi atrage atenţia “scaunul lui Zalmoxis” – piatra pe care se spune că stătea zeul, cuptoarele – unde ardeau dacii planta polvraga sau pictura realizată de către un călugăr în tehnica negru de fum, reprezentând simbolul morţii.

Bioenergoterapeuţii de azi spun că Polovragiul este cea mai bună zonă pentru tonifierea generală a organismului.  Drept urmare, la “Galeria Ispăşirii” este ceva obişnuit să simti furnicături pe mâini, chiar în dreptul “Tronului lui Zamolxis”. Ghidul spune că detectoarele de biocurenţi o iau razna, învârtindu-se făra noimă, ca în prezenţa unei fiinţe vii, extrem de încărcate cu energie.

Foto: MediafaxFoto

În judeţul Hunedoara, lângă oraşul Haţeg, în patria zimbrilor, se află una dintre cele mai vechi şi mai renumite aşezări monahale din Transilvania. Călugării se adunau aici încă de la sfârşitul secolului al XIII-lea şi începutul secolului al XIV-lea, venind fie de la mănăstirea Râmeţ, din Munţii Apuseni, fie de la mănăstirea Hodos Bodrog.

Mănăstirea Prisilop are o singura turlă şi un plan triconic, fiind alcătuita din pronaos, naos şi altar. Construcţia din piatră păstrează fragmente din pictură realizată în 1759, dar adăposteşte şi o icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului, biserica fiind un loc de reculegere. Lângă biserică este cimitirul unde este înmormântat părintele Arsenie Boca, mormântul acestuia fiind loc de pelerinaj.

Se spune că părintele avea darul de a citi trecutul, prezentul şi viitorul oamenilor, dar şi de a vindeca prin puterea lui Dumnezeu. Sunt multe mărturii despre oameni cu boli grave care au fost vindecaţi de părintele Arsenie atunci când trăia, însă şi după moartea acestuia atingerea crucii de la mormântul său şi credinţa în puterile părintelui continuă să facă minuni.

 

Foto: MediafaxFoto

La câţiva kilometri de localitatea Perşani, judeţul Braşov, se află o grotă unde se pare că există un loc magic. Se spune că aici este locul unde pătrund energiile pozitive, unde oamenilor cu suflet curat li se îndeplinesc dorinţele şi, mai ales, sunt tămăduiţi de cele mai grele boli. Templul Dorinţelor sau Grota de la Şinca Veche are origini dacice, având peste 7.000 de ani vechime. Este format din cinci încăperi, are două altare şi un turn prin a cărui deschidere se poate vedea cerul.

Pe filmele aparatelor de fotografiat apar uneori imagini luminoase – care în momentul fotografierii nu erau vizibile cu ochiul liber – sub forma unor globuri strălucitoare, de dimensiuni diferite, cu un centru alb intens şi cu margini translucide. Nu se poate spune prin ce fenomen apar aceste sfere de lumină, dar ele nu fac decât să demonstreze că aici se produc într-adevăr – în anumite momente – fenomene energetice încă necunoscute, comparabile cu cele din celebra pădure Baciu, de lângă Cluj.

Foto: realitatea.net

Pădurea Hoia-Baciu uimeşte prin neobişnuitul fenomenelor care se petrec aici – apariţii OZN, sfere luminoase, forme geometrice zburătoare, lumini nocturne sau diurne colorate, apariţii umanoide stranii, forme nebuloase ciudate, materializari şi dematerializări, contorsionari de copaci în intervale de zeci de secunde, câmpuri mobile radioactive şi multe alte lucruri care sfidează înţelegerea umană…

Oamenii sunt sfătuiţi să nu pătrundă printre copacii ce au forme ciudate, pentru că, după legendele locului, nu se vor mai întoarce. Majoritatea sătenilor care s-au aventurat în pădure au mărturisit că au avut stări de rău fizic şi de spaimă. Alţii spun că au văzut sfere de lumină, umbre şi siluete inexplicabile. Turiştii au mai declarat că vedeau în jurul lor urme pe pământ sau zăpadă, dar ei nu se mişcau de pe loc, iar plante şi copaci prezintă urme de arsuri şi necroze inexplicabile. Până şi cei mai sceptici oameni care au pătruns în această padure s-au întors cu părerea total schimbată.