Rezultatele puse la dispoziția Consiliului de Administrație de catre auditorul Arthur Andersen confirma creșterea cifrei de afaceri a grupului Flamingo la 47 de milioane USD, cu 60% mai mare decât cea a anului 2000.
Cifra este în concordanța cu estimarile avansate de catre managementul executiv acționarilor grupului înca din luna ianuarie, neincluzând anumite activitați din subsidiare, cu o pondere în cifra de afaceri de cca. 1 milion USD.
Cifra de afaceri a grupului Flamingo în primul trimestru din 2002 este de 12,5 milioane dolari, în creștere cu 25% fața de același trimestru al anului trecut. Flamingo estimeaza pentru trimestrul 2 al 2002 o cifra de afaceri de 14 milioane USD.
Afacerea Flamingo se bazeaza în proporție de 70 % pe distribuția de produse și componente IT, în vreme ce diferența o reprezinta activitatea de retail a grupului.
Activitatea de distribuție are în continuare baza principala de clienți și cifra de afaceri în România, care reprezinta 70 % din respectivul segment al afacerii. Vânzarile internaționale, pe de alta parte, reprezinta pentru firma componenta de creștere pe termen mediu și lung.
Flamingo a avut dintotdeauna în vedere predilecția unui segment semnificativ de clienți finali catre achizițiile de tip retail, de aceea a dezvoltat în mod sistematic acest tip de comerț. În perioada urmatoare se preconizeaza o creștere duala a vânzarilor de retail, atât pe baze extensive, cât și intensive.
Optimizarea dinamica a proporției între cele doua segmente majore ale afacerii, distribuție și retail, a condus la dezvoltarea sanatoasa și sistematica de pâna în prezent a afacerii și a creat cadrul organizațional și financiar pentru a susține pe termen mediu același ritm de dezvoltare.
Flamingo Computers este deținut de catre 34 acționari persoane fizice de naționalitate româna, dintre care doi dețin proporții semnificative, respectiv Dragoș Cinca – 87,9% și Varol Islam – 9,8%, toți ceilalți acționari care dețin diferența pâna la 100% fiind angajați ai firmei.