Grigorescu inaspreste sanctiunile

Apropo.ro / 02.12.2001, 20:31
Grigorescu inaspreste sanctiunile
Nicolae Grigorescu e de parere ca arbitrajul e în usor progres fata de anul trecut, dar nu e multumit pe de-a-ntregul, motiv pentru care a anuntat ca se vor mari pedepsele pentru cei care gresesc Ieri, cinci dintre membrii Comisiei Centrale a Arbitrilor au aparut în fata presei


Nicolae Grigorescu e de parere ca arbitrajul e în usor progres fata de anul trecut, dar nu e multumit pe de-a-ntregul, motiv pentru care a anuntat ca se vor mari pedepsele pentru cei care gresesc

Ieri, cinci dintre membrii Comisiei Centrale a Arbitrilor au aparut în fata presei pentru a face un bilant al turului de campionat. Întîlnirea a aratat un Nicolae Grigorescu tulbure. Ba convins ca în arbitraj totul e OK, ba indignat ca s-au înmultit greselile.

„Pot spune ca în acest tur s-a înregistrat un usor progres fata de anul trecut, dar nu sînt total multumit. Au fost si destule lucruri neplacute”, a fost concluzia sefului CCA. El a anuntat ca în cîteva zile membrii forului pe care îl conduce vor începe sa lucreze la modificare actualului cod disciplinar, care reglementeaza modul de sanctionare a arbitrilor ce gresesc.

„În primavara, am diminuat pedepsele, am vrut sa facem acest cod în favoarea arbitrilor. Din pacate, ei n-au înteles, drept pentru care îl vom schimba, îl vom transforma într-unul mai drastic. Oricum, n-am dat dovada de clementa fata de nimeni. Cine a gresit, a platit. Nici un club nu ma poate acuza ca am tinut partea cuiva. Anul trecut s-a spus ca fac delegarile pentru Bacau si Ceahlaul. Prima echipa a retrogradat, iar presedintele nemtenilor, Gheorghe Stefan, a devenit cel mai mare contestatar al meu. Apoi s-a zis ca trag cu Steaua. Gigi Becali e acum printre cei care îmi cer capul”.

Seful Compartimentului de Disciplina, Constantin Gheorghe, a expus si tintele acestei viitoare modificari: „Din actualul regulament lipsesc foarte multe din situatiile punctuale care au aparut în acest tur. Trebuie si ele prevazute. Apoi, vom lucra la extinderea modului de apreciere a greselilor, în functie de caracterul partidei, de antecedente, de traditie si miza, dar si de cartea de vizita a arbitrului”.

Proiectul de schimbare a codului disciplinar va trebui validat de Comitetul Executiv al FRF, iar în cazul în care el va fi acceptat nu va fi aplicat retroactiv, ci va intra în vigoare din retur. Grigorescu a explicat si noua modalitate de promovare-retrogradare a „fluierasilor”: „Ultimii 10 si 15 retrogradeaza din lotul national în cel divizionar, locul lor urmînd a fi luat de primii 10 si 15 din lotul divizionar”.
Sursa:www.prosport.ro