Cel mai remarcabil fapt din acel articol este, potrivit jurnaliștilor, duritatea acelui necrolog, care îl face pe miliardarul american de origine maghiară să pară un ipocrit, și trecerea în revistă a tuturor crizelor financiare pe care acesta le-a cauzat, pariind pe diverse monede.
Vremea apropo îți oferă mai multe informații despre vremea din orașul tău.
În primul paragraf, Soros, în vârstă de 82 de ani, este denumit „prădător”. El este numit în paragrafele următoare „o enigmă învelită în intelect, contradicții și bani”.
Articolul apărut din greșeală pe site-ul Reuters subliniază totodată donațiile acestuia pentru diverse cauze liberale și afirmă că „în încercarea sa de a opri realegerea lui Bush, Soros a donat 23,5 milioane de dolari unui număr de cel puțin 500 de grupuri liberale și progresive în timpul ciclului electoral american din 2003-2004”.
Ulterior, agenția de presă Reuters a retras acel articol de pe site-ul său și a postat pe contul său de Twitter următoarea clarificare: „Reuters a publicat din greșeală, în avans, necrologul finanțistului și filantropului George Soros. Un purtător de cuvânt al domnului Soros a spus că omul de afaceri, care locuiește la New York, trăiește și este sănătos. Reuters regretă eroarea comisă”.
De regulă, astfel de „greșeli” apar pe Twitter, dar nici site-urile importante nu sunt „imune”, ultimul caz celebru fiind atunci când Bloomberg l-a „omorât” pe Steve Jobs.