Grecii cred ca JO vor crea mai multe probleme decît avantaje

Apropo.ro / 20.01.2004, 11:52
Grecii cred ca JO vor crea mai multe probleme decît avantaje
Un sondaj de opinie dat publicitații, luni, de agenția elena de presa ANA releva faptul ca peste 40 la suta dintre greci considera ca Jocurile Olimpice de la Atena vor crea mai multe probleme decît avantaje, informeaza AFP. Potrivit sondajului, realizat pe un eșantion de

Un sondaj de opinie dat publicitații, luni, de agenția elena de presa ANA releva faptul ca peste 40 la suta dintre greci considera ca Jocurile Olimpice de la Atena vor crea mai multe probleme decît avantaje, informeaza AFP.

Potrivit sondajului, realizat pe un eșantion de 1.250 de persoane, în perioada 11-24 noiembrie 2003, 16 la suta dintre cei intervievați au apreciat ca „JO vor aduce în principal probleme, dar și cîteva avantaje”.

Printre problemele pe care le-ar putea provoca ediția din acest an a Jocurilor Olimpice se numara încetinirea creșterii economice (46%), creșterea fiscalitații pentru a se plati lucrarile olimpice (33%), creșterea datoriei publice (20%) și creșterea criminalitații (4%).

În schimb, 13 la suta dintre cei intervievați au apreciat ca Jocurile Olimpice vor însemna numai avantaje, iar 16 la suta considera ca Olimpiada va însemna „în principal avantaje, dar și cîteva probleme”.

Principalele avantaje sînt sprijinirea economiei naționale (46%), îmbunatațirea infrastructurii urbane (33%), transporturile (23%), creșterea turismului (33%) și îmbunatațirea imaginii țarii (19%).

De asemenea, 62 la suta dintre participanții la sondaj au declarat ca vor urmari JO la televizor, 12 la suta nu s-au decis înca, 11 la suta nu intenționeaza sa urmareasca aceasta competiție deloc, iar numai 5 la suta doresc sa asiste la probe. Printre disciplinele favorite se numara atletismul (62%), halterele (30%), fotbalul (19%), baschetul (19%), gimnastica (18%) și natația (11%).

Printre motivele enumerate de greci pentru nedeplasarea pe stadioane se numara: vacanțele (22%), costul biletelor (17%), transmiterea televizata a competițiilor (15%), teama de mulțime (12%).

Mediafax