Ingrediente pentru 4 porții
250 g orez, 60 g carne de vita tocata, 100 g ficaței de pasare, 1/2 ceapa, 2 oua plus 1 ou fiert tare, 1 roșie, 100 ml vin alb sec, 2 linguri parmezan ras, 1 l supa de pui, 80 g unt, 2 linguri pesmet, ulei pentru prajit, sare.
Preparare
Într-o cratița, se prajește ușor orezul în 30 g unt, apoi se stropește cu vin și se continua prajitul pana scade lichidul. Se adauga treptat supa fierbinte și se continua fierberea. Separat, se calește ceapa tocata marunt cu 30 g de unt, apoi se adauga ficațeii taiați bucațele, carnea tocata, oul fiert tocat marunt, roșia curațata de pielița și semințe, data pe razatoare, sare, dupa gust, puțin vin și se fierb toate pana cand sosul se îngroașa.
Se amesteca orezul cu parmezanul ras și restul de unt și se modeleaza cu mana gogoși, care se umplu cu compoziția preparata. Se trec prin ou batut și pesmet și se prajesc în ulei încins. Cand sunt gata rumenite se scot pe un șervețel absorbant și se servesc calde.
Acasa in Bucatarie