Gimnaste de la Deva, pline de paduchi

Apropo.ro / 01.09.2004, 10:02
Gimnaste de la Deva, pline de paduchi
Mai multe gimnaste de la Colegiul Național Sportiv "Cetate" din Deva au fost depistate, marți, de catre medici, pline de paduchi, în același spațiu funcționînd și Centrul Olimpic de Gimnastica, unde se antreneaza lotul național feminin, condus de Octavian Belu

Mai multe gimnaste de la Colegiul Național Sportiv „Cetate” din Deva au fost depistate, marți, de catre medici, pline de paduchi, în același spațiu funcționînd și Centrul Olimpic de Gimnastica, unde se antreneaza lotul național feminin, condus de Octavian Belu și Mariana Bitang.

În afara de lotul olimpic, alte cîteva sute de gimnaste locuiesc și se antreneaza la aceasta unitate sportiva, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cînd micuțele gimnaste, componente ale Clubului Sportiv Școlar Cetate Deva, au început sa se scarpine puternic, antrenorii s-au alertat. Fetele au fost duse la cabinetul medical din cadrul clubului, unde medicii au constatat ca acestea erau pline de paduchi. În aceste condiții, profesorii au refuzat sa mai intre în sala de antrenamente cu sportivele, alegînd sa se antrezene în parcul de la poalele Cetații din municipiu.

„Noi le-am deparazitat pe sportive cu petrol. Nu putem face mai mult, deoarece atît primim de la Direcția de Sanatate Publica și Spitalul Județean din Deva”, a declarat Giuliana Blaga, asistent medical în cadrul Clubului Sportiv Cetate din Deva.

Gimnastele și antrenorii lor susțin ca s-au umplut de paduchi în sala de antrenamente, deși conducerea colegiului afirma ca acolo s-au facut, saptamîna trecuta, lucrari de dezinsecție și deratizare.

„Am facut deratizare în toata școala, în doua rînduri. Nu mai puteam sa ne desfașuram activitatea în aceste condiții. Daca intram în spalatorie, în pantaloni scurți, imediat ne umpleam de purici. La fel se întîmpla și în alte încaperi, chiar și în biroul meu. Am cheltuit pentru deratizare aproape 60 de milioane de lei. Nu știu de unde au aparut acum paduchii”, a declarat Marinica Pîrvanescu, directorul Colegiului Național Cetate din Deva.

„Vom merge miercuri la Colegiul Național și vom deparazita gimnastele. Apariția paduchilor se poate datora în primul rînd igienei personale, dar și aglomerației din camin”, a declarat dr. Ștefan Repede, șeful Serviciului Inspecției Sanitare, din cadrul Direcției de Sanatate Publica Hunedoara.

La rîndul sau, subprefectul Cosmin Nicula a declarat ca aude pentru prima data de aceasta problema. „Noi am verificat la începutul saptamînii mai multe licee, printre care și Colegiul Sportiv. Daca este adevarat ca gimnastele s-au umput de paduchi, atunci vom lua masuri drastice, mergînd pîna la destituirea întregii conduceri”, a spus subprefectul Cosmin Nicula.

Mediafax