Ghiveci la cuptor

Apropo.ro / 28.11.2005, 17:45
Ghiveci la cuptor
Ingrediente pentru 4 porții 1dovlecel, 1 vanata lunga și subțire, 2 cepe mici, 3 roșii, 1 pahar suc de roșii, ulei, 3-4 caței de usturoi, 1 pahar vin alb dulce, 1 mana de bame fierte, 1 ardei gras, 3 cartofi fierți, sare, piper. Preparare Dovlecelul


Ingrediente pentru 4 porții
1dovlecel, 1 vanata lunga și subțire, 2 cepe mici, 3 roșii, 1 pahar suc de roșii, ulei, 3-4 caței de usturoi, 1 pahar vin alb dulce, 1 mana de bame fierte, 1 ardei gras, 3 cartofi fierți, sare, piper.

Preparare
Dovlecelul și vanata se curața de coaja, se taie cuburi și se calesc în ulei. Se scot pe un gratar pentru a se scurge surplusul de ulei. În uleiul ramas se calește ceapa. Într-o tava pentru cuptor, se așaza felii de cartofi fierți, dovlecei și vinete, felii de usturoi, ceapa calita, ardei gras, bame, felii de roșii și patrunjel verde, iar la sfarșit se toarna sucul de roșii amestecat cu vin și condimentat cu sare și piper, dupa gust. Se pune la cuptor pentru aproximativ 30 de minute, pana scade.