Ingrediente pentru 4 portii:
500 g carne de vita sau porc, 2 morcovi, 200 g fasole verde, 1 vanata, 200 g mazare, 1 țelina, 1 dovlecel, 1 ardei gras, 2 fire de praz, 4 roșii bine coapte, 100 ml ulei, foi de dafin, patrunjel verde, piper boabe, sare.
Preparare:
Se curața legumele, se spala bine, se scurg de apa și se taie în bucați sau felii, dupa caz. Se așaza într-un vas mare, se adauga uleiul și se pun la foc mic. Se adauga sare, dupa gust, boabe de piper, frunze de dafin și se fierb în continuare, amestecand cu atenție ca sa nu se sfarame ingredientele.
Separat, se taie carnea șuvițe, convenabile ca marime, și se rumenește în ulei încins, avand grija sa nu se arda. Cand legumele sunt suficient de moi, se adauga bucațile de carne rumenite și roșiile curațate de pielițe, taiate cuburi sau felii subțiri. Se pune cratița la cuptor și se lasa pana scade zeama și carnea este bine patrunsa. Se servește cald sau rece, cu patrunjel verde tocat marunt, presarat pe deasupra.