Ghidul de Utilizare al Semnaturii electronice

25 02. 2004, 13:29
In prezent exista trei nivele de certificare digitala: 1) Nivelul "circuit inchis": reprezinta acel tip de certificare care se refera in exclusivitate la relatiile dintre utilizator si o anumita institutie. Exemple: institutii financiare, sistemul national de licitatii publice e-licitatii.ro.

In prezent exista trei nivele de certificare digitala:

1) Nivelul „circuit inchis”: reprezinta acel tip de certificare care se refera in exclusivitate la relatiile dintre utilizator si o anumita institutie. Exemple: institutii financiare, sistemul national de licitatii publice e-licitatii.ro. Aceste institutii sunt si furnizorii solutiilor de certificare catre utilizatorul final.

2) Nivelul „certificat calificat”: se refera la relatiile dintre utilizator si orice alte persoane sau institutii. In prezent, pe piata exista un singur furnizor autorizat pentru acest tip de certificare: e-Sign (www.e-sign.ro)

3) Nivelul „furnizor acreditat”: reprezinta certificarea cu cel mai inalt nivel de securitate. Pana acum, nu exista nici un furnizor autorizat pe piata.

Sursa: Cristina Popescu, departamentul „Relatii cu mass-media”, MCTI

Pentru a afla alte amanunte, citiți Ghidul de Utilizare al Semnaturii electronice, publicat pe site-ul Ministerului Comunicațiilor și Tehnologiei Informației.

Ghidul va va raspunde la întrebari precum:

Cine poate sa semneze electronic?
Perechea cheie publica / cheie privata
Ce trebuie sa facem pentru a ne semna electronic?
Mecanismul de creare a semnaturii electronice
Cum verifica destinatarul semnatura dvs. electronica?