Gérard Depardieu dă lecţii de gastronomie

Apropo.ro / 03.12.2007, 20:36
Gérard Depardieu dă lecţii de gastronomie
Ca orice francez care se respectă, Depardieu este un fin cunoscător al bucătăriei şi un bun degustător de vinuri. Pe lîngă restaurantul “La Fontaine Gaillon” din Paris şi cele cîteva podgorii din Anjou, Italia, Maroc şi Algeria, Gérard Depardieu oferă, de cîte ori are ocazia, din experienţa sa culinară.

Aşa s-a întîmplat şi anul acesta, în Salzburg, pe parcursul festivalului de muzică şi film, cînd a fost invitat la restaurantul “Ikarus im Hangar-7” să deguste felurile de mîncare menţionate în scenariul filmului “Vatel”. Pentru a întoarce favoarea, actorul a promis că va reveni la anul cu un meniu tradiţional franţuzesc, special creat pentru localul austriac. Gérard Depardieu este cunoscut pentru stilul său gurmand pe care s-a străduit să-l ţină în frîu prin nenumărate diete, fără succes însă. Totuşi, de la atacul de cord din 2000, urmat de un bypass coronarian, actorul încearcă să urmeze cuminte sfaturile medicilor şi să mai reducă din cantitatea de vin şi tutun consumată.