George Foreman doreste sa revina în ring dupa sapte ani

Apropo.ro / 01.03.2004, 10:27
George Foreman doreste sa revina în ring dupa sapte ani
Fostul campion mondial la categoria grea, americanul George Foreman, a dat asigurari, sîmbata, la Las Vegas, ca dorește sa revina în ring, dupa șapte ani de la ultimul sau meci, anunța "L'Equipe". "Daca voi coborî sub 112 kilograme sa știți ca nu ați vazut

Fostul campion mondial la categoria grea, americanul George Foreman, a dat asigurari, sîmbata, la Las Vegas, ca dorește sa revina în ring, dupa șapte ani de la ultimul sau meci, anunța „L’Equipe”.

„Daca voi coborî sub 112 kilograme sa știți ca nu ați vazut înca totul de la mine” a declarat Foreman, care a precizat ca nu este departe de atingerea acestui obiectiv.

Fostul campion a reînceput antrenamentele pe 10 ianuarie, chiar în ziua cînd a împlinit 55 de ani. „De cinci sau șase ani le spun oamenilor ca voi reveni la 55 de ani”, a afirmat el, în iunie 2003.

Foreman nu a mai urcat în ring dupa înfrîngerea suferita, în 1997, în fața compatriotului sau Shannon Briggs.

Campion olimpic în 1968, în Mexic, Foreman a trecut la profesioniști un an mai tîrziu. El a cîștigat primele 37 de meciuri disputate, devenind campion mondial la categoria grea în ianuarie 1973, cînd l-a învins pe compatriotul sau Joe Frazier. În 1974, Foreman a pierdut titlul mondial în fața americanului Muhammad Ali, și s-a retras, pentru prima data, în 1977, cînd a devenit predicator. În noiembrie 1994, la vîrsta de 45 de ani, Foreman a revenit în ring și l-a învins pe compatriotul sau Michael Moorer, în vîrsta de 26 de ani, cîștigînd titlul mondial la categoria grea, versiunile WBA și IBF.

De-a lungul anilor, Foreman a obținut 76 de victorii, fiind învins de cinci ori.

Mediafax