Georg Hackl – primul sportiv medaliat la cinci editii ale JO

Apropo.ro / 13.02.2002, 09:11
Georg Hackl - primul sportiv medaliat la cinci editii ale JO
Germanul Georg Hackl este primul sportiv medaliat la cinci ediții consecutive ale Jocurilor Olimpice de iarna, performanța realizata, luni, dupa ce a cucerit medalia de argint în proba de sanie din cadrul Olimpiadei de la Salt Lake City. Hackl a cucerit prima sa medalie olimpica la

Germanul Georg Hackl este primul sportiv medaliat la cinci ediții consecutive ale Jocurilor Olimpice de iarna, performanța realizata, luni, dupa ce a cucerit medalia de argint în proba de sanie din cadrul Olimpiadei de la Salt Lake City.

Hackl a cucerit prima sa medalie olimpica la JO de la Calgary, din 1998, cînd s-a clasat pe locul doi, dupa care au urmat trei medalii de aur obținute la Albertville (1992), Lillehammer (1994) și Nagano (1998).

Sportivul german a dedicat medalia obținuta luni tatalui sau, care a decedat, în luna decembrie 2001, în urma unui atac de cord la cîteva momente dupa ce fiul sau cîștigase o etapa a Cupei Mondiale.

„Am obținut medalia de argint și acest lucru este minunat. Acum doua medalii de argint le vor încadra pe cele trei de aur”, a spus Hackl, care a declarat ca nu este suparat ca nu a obținut medalia de aur. Daca s-ar fi clasat pe primul loc în proba de sanie de la Salt Lake City, Hackl ar fi devenit primul sportiv medaliat de patru ori consecutiv cu aur în cadrul Jocurilor Olimpice de iarna.

Hackl a terminat cursa la o treime de secunda în urma italianului Armin Zoeggler, care a cîștigat proba. „Zoeggler a fost cel mai bun în ultimii patru ani și a meritat aceasta medalie. Ar fi fost pacat daca nu cîștiga el. Pentru mine, argintul are aceeași valoare ca și aurul”, a precizat Hackl, care a anunțat ca va mai concura cel puțin un an.

Sursa:www.mediafax.ro