Gem de piersici

13 09. 2004, 17:00
Ingrediente (pentru 4 borcane de 350 ml): 1 kg piersici, 1 kg zahar, 1 lingurița sare de lamaie Dr. Oetker, 1 plic Gelfix Clasic Dr. Oetker, 4 linguri de rom. Pregatire: Se spala piersicile, se curața de coaja, se îndeparteaza samburii și se cantarește 1 kg. Mod de

Ingrediente (pentru 4 borcane de 350 ml):
1 kg piersici, 1 kg zahar, 1 lingurița sare de lamaie Dr. Oetker, 1 plic Gelfix Clasic Dr. Oetker, 4 linguri de rom.

Pregatire:
Se spala piersicile, se curața de coaja, se îndeparteaza samburii și se cantarește 1 kg.

Mod de preparare:
Fructele spalate se taie în bucați foarte mici și se amesteca în oala cu sarea de lamaie și conținutul plicului de Gelfix Clasic, amestecat în prealabil cu 2 linguri de zahar. Se da în clocot. Se adauga restul de zahar și se mai fierbe aproximativ 2 minute, timp în care se amesteca permanent. Se ia de pe foc și se încorporeaza romul în gem. Se toarna imediat în borcanele pregatite. Se înfileteaza imediat capacele, se rastoarna borcanele și se lasa 5 minute așezate pe capac.