Pe timpul verii, şi nu numai, frumoasa brunetă îşi prepară fresh-uri de fructe şi legume bogate în antioxidanţi şi fitonutrienţi ce încetinesc procesul de îmbătrânire a organismului şi oferă tonusul de care are nevoie zi de zi.
Geanina Ilieş mărturiseşte că de mic copil a fost învăţată de mama ei să consume fructe şi legume, atât în stare naturală cât şi sub formă de suc proaspăt. ”Mama mi-a spus că de când aveam trei ani îmi făcea fresh-uri. M-a învăţat cu fructele şi legumele proaspete într-o perioadă în care copiii beau sucuri acidulate de la dozatorul din piaţă. Şi acum mai avem storcătorul de citrice din acea perioadă, ca amintire. Aşa l-am învăţat şi pe băiatul meu, Patrick, şi mi-e mai mare dragul să văd că nu face nazuri şi că nu preferă să se ducă în schimb la fast food”, declară vedeta de televiziune.
Geanina Ilieş îşi face zilnic freshuri din citrice, portocale, lămâi şi grepfruit.
”Conţin antioxidanţi şi vitamina C, bună pentru producţia colagenului. Tenul devine mai curat, radiază de sănătate. Le amestec uneori şi cu mango, ananas, banane şi chiar morcovi pentru un plus de vitamina A. Sucul de roşii este bun pentru protecţia pielii împotriva razelor ultraviolete, indicate în cazul în care mergem la plajă. Pentru revigorare şi un tonus foarte bun, în special în perioadele cu mult stres, prepar fresh-uri din sfeclă, struguri, rodii şi prune. Pentru sucuri din legume aleg de obicei urzica, spanacul, broccoli şi castraveţii. Sunt amesteuri ciudate aparent, dar sunt deosebit de sănătoase şi te obişnuieşti, în timp scurt, cu gustul lor. Avem nevoie zilnic de un adaos de vitamine şi minerale, în limite decente, fără a exagera. Pentru că altfel, dacă mergem spre extreme, nu facem altceva decât să ne dezechilibrăm organismul”, mărturiseşte vedeta.
Una din reţetele de fresh-uri din fructe preferate de Geanina în această perioadă conţine următoarele ingrediente: portocale, grapefruit, banane, mere, căpşuni, kiwi, morcovi şi rodie. La capitolul fresh-uri din legume, vedeta preferă un mix de spanac, castravete, ţelină, morcovi, la care se adaugă un măr pentru un gust şi mai bun.