Galuște din branza de vaci

18 10. 2006, 13:40
Ingrediente pentru 4 porții 300 g branza de vaci, 180 g unt, 1 plic zahar vanilinat, coaja rasa de lamaie, 2 oua, 6 linguri griș, pesmet, zahar pudra cu aroma de vanilie, capșune, sare. Preparare Se freaca 3 linguri de unt cu zahar va­ni­linat, coaja rasa de lamaie și un

Ingrediente pentru 4 porții
300 g branza de vaci, 180 g unt, 1 plic zahar vanilinat, coaja rasa de lamaie, 2 oua, 6 linguri griș, pesmet, zahar pudra cu aroma de vanilie, capșune, sare.

Preparare
Se freaca 3 linguri de unt cu zahar va­ni­linat, coaja rasa de lamaie și un praf de sare. Se adauga branza, ouale și grișul și se ames­teca pana se formeaza un aluat. Alua­tul se lasa sa se odihneasca 1 ora. Din aluat se formeaza galuște care se fierb în apa s­a­ra­ta 15 minute pana ies la suprafața. Res­tul de unt se încinge și se a­mes­te­ca cu pes­met. Galuștele fierte se tavalesc în pesmet pra­jit. Se pudreaza cu zahar pudra aro­ma­tizat cu vanilie. Se servesc cu capșune.

Acasa Magazin