Galuște din branza de vaci
300 g branza de vaci, 180 g unt, 1 plic zahar vanilinat, coaja rasa de lamaie, 2 oua, 6 linguri griș, pesmet, zahar pudra cu aroma de vanilie, capșune, sare.
Preparare
Se freaca 3 linguri de unt cu zahar vaÂniÂlinat, coaja rasa de lamaie și un praf de sare. Se adauga branza, ouale și grișul și se amesÂteca pana se formeaza un aluat. AluaÂtul se lasa sa se odihneasca 1 ora. Din aluat se formeaza galuște care se fierb în apa sÂaÂraÂta 15 minute pana ies la suprafața. ResÂtul de unt se încinge și se aÂmesÂteÂca cu pesÂmet. Galuștele fierte se tavalesc în pesmet praÂjit. Se pudreaza cu zahar pudra aroÂmaÂtizat cu vanilie. Se servesc cu capșune.