|
|
Ingrediente pentru 4 portii
1 gaina (pui) mare, 250 g carne tocata (amestec porc cu vita), 4 linguri ulei, 1 ceapa, 1 lingura patrunjel verde tocat, 1 ou, 1 pahar de vin, sare, piper.
Preparare
Se curata ceapa, se toaca marunt si se rumeneste usor in ulei bine incins. Se adauga carnea tocata si se lasa sa fiarba, amestecand continuu, pana cand scade toata zeama. Se ia de pe foc si, dupa ce se racoreste, se adauga patrunjelul tocat, oul batut ca pentru omleta, sare si piper, dupa gust, si se amesteca bine. Se umple gaina cu tocatura preparata, se coase ca sa nu se desfaca la fript, se unge pe deasupra cu ulei si se asaza intr-o tava, adaugand jumatate pahar de apa si un pahar de vin. Se lasa la cuptor, la foc potrivit, aproximativ o ora. La intervale de 15-20 de minute, se stropeste deasupra cu sosul din tava pentru a fi bine patrunsa si frumos rumenita.
Acasa Magazin