Gabi Szabo a revenit cu un loc doi

Apropo.ro / 01.04.2002, 09:38
Gabi Szabo a revenit cu un loc doi
Gabriela Szabo s-a clasat ieri pe locul doi în crosul de opt kilometri din Scotia, acesta fiind primul concurs la care românca a participat dupa opt luni de pauza "Mi-am dorit mult sa alerg, iar managerul meu mi-a spus ca pot sa fac acest lucru la crosul pe astfalt de la Balmoral", a declarat

Gabriela Szabo s-a clasat ieri pe locul doi în crosul de opt kilometri din Scotia, acesta fiind primul concurs la care românca a participat dupa opt luni de pauza

„Mi-am dorit mult sa alerg, iar managerul meu mi-a spus ca pot sa fac acest lucru la crosul pe astfalt de la Balmoral”, a declarat Gabriela Szabo dupa cursa de ieri. Atleta româna, care nu a mai participat la nici un concurs de opt luni, dupa Campionatele Mondiale de la Edmonton, a terminat pe locul doi crosul de opt kilometri din Scotia.

„Este pentru prima data cînd alerg aceasta distanta”, a precizat Gabriela, care a fost devansata de irlandeza Sonia O’Sullivan. Campioana olimpica de la 5.000 de metri are însa în palmares doua medalii de bronz cu echipa României la CM de cros, în 1995 (Durham) si 1996 (Stellenbosch).

„Gabriela a alergat prea multe curse în ultimii patru ani”, a precizat Zsolt Gyongyossy motivul pentru care eleva si sotia sa nu a participat la sezonul de sala din acest an. Gabriela Szabo a sosit la Aberdeen direct din Africa de Sud, unde a efectuat un stagiu de pregatire de trei luni la altitudine.

La fel ca si în cazul lui Szabo, crosul scotian a reprezentat pentru Sonia O’Sullivan reaparitia în competitiile internationale dupa o pauza prelungita. Irlandeza, care la sfîrsitul anului trecut a devenit pentru a doua oara mama, nu s-a asteptat înainte de cursa ca românca sa reprezinte un adversar foarte puternic.

„Am remarcat ca lipsa de experienta în cursele pe sosea nu a împiedicat-o pe Szabo sa alerge asa cum ne-a obisnuit în ultimii ani”, a declarat cea care a pierdut aurul olimpic de la Sydney în cursa de 5.000 metri în favoarea Gabrielei. „O respect mult pe Szabo si nu cred ca ar fi venit aici daca nu ar fi fost sigura pe ea. Eu însa am dat tot ce am putut ca sa o înving”, a adaugat O’Sullivan.

Gabriela Szabo si Zsolt Gyongyossy vor reveni în tara saptamîna viitoare, dupa ce vor petrece cîteva zile în Olanda. Campioana olimpica si mondiala îsi va continua pregatirea pentru sezonul în aer liber în România, la Baile Felix, dupa care va relua antrenamentele la altitudine, de data aceasta la Font Romeu (Franta). Obiectivele din aceasta vara sînt Campionatele Europene din august si cursele din Circuitul Golden League.

Sursa: www.mediafax.ro