Fuziunea HP România continua cu aceeași actori

Apropo.ro / 19.07.2002, 08:19
Fuziunea HP România continua cu aceeași actori
Momentul care va marca finalizarea fuziunii între Hewlett-Packard România și Compaq Computer România ramâne înca incert. Deși la nivel global fuziunea a început în primele zile ale lunii mai, integrarea filialelor naționale ale Hewlett-Packard și Compaq Computer se

Momentul care va marca finalizarea fuziunii între Hewlett-Packard România și Compaq Computer România ramâne înca incert. Deși la nivel global fuziunea a început în primele zile ale lunii mai, integrarea filialelor naționale ale Hewlett-Packard și Compaq Computer se dovedește a fi un proces mai îndelungat.

„Fuziunea prin absorbția Compaq Computer România de catre Hewlett-Packard România va dura maximum trei luni dupa ce entitațile din amonte de noi vor fi fuzionat deja”, a declarat Radu Enache, directorul general al viitoarei companii HP România și cel care conduce în prezent toate activitațile Hewlett-Packard la nivelul țarii.

Prin entitațile „aflate în amonte” trebuie înțelese atât companiile-mama HP și Compaq dar și diviziile lor regionale.

„Suntem pregatiți sa finalizam fuziunea în maximum trei luni din momentul în care primim unda verde”, a adaugat Enache.

În prezent, în România funcționeaza cele doua filiale ale HP și Compaq dar ambele se afla în proprietatea Hewlett-Packard.

„Pâna la transformarea celor doua companii în noua firma Hewlett-Packard România ele vor reprezenta în egala masura compania HP și își vor asuma în egala masura responsabilitațile ca parți din HP”, a precizat oficialul.

Mihai Pascadi ramâne în funcția de director general la Compaq Computer România, pâna la finalizarea fuziunii celor doua filiale românești. Actualului director general al Compaq România nu i s-a stabilit înca poziția pe care o va ocupa în organigrama noii filiale Hewlett-Packard.

În urma fuziunii la nivel național, compania nou formata va avea o cota de 25-30% pe piața PC-urilor și 60% pe cea a produselor de imprimare. La servere și calculatoare portabile cota de piața va fi similara cu cea înregistrata la PC-uri. La servicii IT, HP va avea 22% din piața româneasca.

Firma reunita va avea 65 de angajați și alți 40 de specialiști „închiriați” de la diverse companii partenere, a mai spus Enache.

În afara de Calin Tatomir, fost director de vânzari la Compaq Computer România, nici un alt angajat nu a mai plecat din cadrul celor doua filiale, a precizat Enache.

„Lucram deja coerent, în echipe comune dar, formal, câteva luni de acum înainte se vor mai menține cele doua entitați”, a mai spus Radu Enache.

Partenerii celor doua companii au început deja sa vânda atât produse Compaq cât și HP.

Chiar daca nu toate detaliile au fost clarificate, șeful HP a anunțat managerii care vor conduce activitatea în cele patru departamente ale noii companii. Astfel, departamentul Enterprise Systems Group se va afla sub conducerea directa a lui Radu Enache.

Proiectele derulate în cadrul acestui departament vor fi coordonate de Mircea Neagu, director de vânzari pentru telecomunicații și industrie și de catre Orest Robciuc, director de vânzari pentru servicii financiare și instituții guvernamentale.

Personal Systems Group va fi condus de Razvan Moșoiu, director de vânzari prin distribuitori și corporate reselleri pentru soluții de calcul fixe și mobile.

Departamentul Servicii HP va cuprinde doua divizii: consultanța și integrare, sub conducerea lui Ștefan Andrei și suport clienți și service de outsourcing, sub conducerea lui Bogdan Popescu.

Departamentul Imaging&Printing Group va fi condus în continuare de Irinel Ilie.

Pe primele șase luni ale anului compania a înregistrat rezultate foarte bune, a ținut sa ne asigure Radu Enache nedezvaluind însa alte detalii.

Cu toate acestea, Irinel Ilie a menționat ca departamentul pe care îl conduce a obținut în primul semestru venituri de 10 milioane de dolari, în aceasta cifra nefiind incluse vânzarile de consumabile.

Iuliana Butuc-Cerchez