Fursecuri cu lămâie, marca Adrian Hădean
Aveţi nevoie de: 400g faină albă, 1 linguriţă praf de copt, 1/4 linguriţă sare, 2 ouă medii, 200g zahăr pudră, coaja de la o lămâie, 1 linguriţă extract de vanilie, 40g unt gras, topit, 40ml ulei de cocos (sau alt ulei vegetal cu gust neutru), zahăr pudră pentru rulat fursecurile.
Începeţi prin a cerne făina, praful de copt şi sarea într-un bol.
Mixaţi ouăle şi 200g zahăr pudră până obţineţi o compoziţie cremoasă, triplă ca volum comparativ cu amestecul iniţial. Încorporaţi untul topit şi uleiul, precum şi coaja de lămâie şi vanilia. Adăugaţi făina cernută şi frământaţi aluatul uşor, doar de câteva ori, suficient cât să-l adunaţi într-o bilă. Înfăşuraţi în folie alimentară şi puneţi în frigider pentru cel puţin 2 ore, chiar peste noapte.
Pentru a forma fursecurile, luaţi bucăţi mici de aluat şi formaţi bile pe care le rulaţi apoi prin zahăr pudră până sunt acoperite într-un strat consistent de zahăr.
Aşezaţi fiecare fursec pe o tavă acoperită cu hârtie de copt şi coaceţi la 180C pentru 10, maxim 15 minute, doar până când marginile încep să devină uşor aurii. Nu le lăsaţi mai mult de atât căci se usucă.