Fuga spre Oltchim

Apropo.ro / 04.03.2002, 09:59
Fuga spre Oltchim
Pivotul "nationalei" României, Luminita Stroe, a plecat din cantonamentul echipei sale, Otelul Galati, ea dorind sa joace în continuare pentru formatia vîlceana Dupa terminarea Campionatului Mondial din decembrie 2001, vicecampioana României, Oltchim Rm. Vîlcea, si-a exprimat intentia de a o

Pivotul „nationalei” României, Luminita Stroe, a plecat din cantonamentul echipei sale, Otelul Galati, ea dorind sa joace în continuare pentru formatia vîlceana

Dupa terminarea Campionatului Mondial din decembrie 2001, vicecampioana României, Oltchim Rm. Vîlcea, si-a exprimat intentia de a o transfera pe Luminita Stroe, pivotul Otelului Galati, care avusese o evolutie foarte buna în Italia.

Chiar daca Stroe mai avea contract cu gruparea moldoveana pîna în 16 martie 2002, conducerea clubului oltean a demarat tratativele la începutul anului pentru a o putea folosi pe handbalista si în meciurile din cupele europene, lista completa cu jucatoarele trebuind trimisa federatiei europene pîna pe 10 ianuarie.

Cele doua teamuri nu au ajuns însa, în urma negocierilor, la un acord, astfel ca jucatoarea a ramas la Otelul. Sîmbata, Luminita a fugit din cantonamentul echipei, refuzînd sa evolueze în meciul cu Ciserom Sebes de pe teren propriu. „Nu mai pot ramîne la Galati. Conducerea clubului are restante financiare fata de mine si de promisiuni m-am saturat”, a declarat jucatoarea.

Presedintele sectiei de handbal a Otelului, Alexandru Soare, a infirmat faptul ca Stroe ar avea bani de primit. „Cine este aceasta Stroe? O jucatoare care fuge din cantonamentul echipei fara sa anunte pe nimeni, o lasa! Nu avem nici o datorie la ea si, în plus, e sub contract cu noi pîna pe 16 martie”, a declarat Soare.

Oficialul galatean a adaugat ca „Stroe a amenintat-o si pe colega de camera din cantonament sa nu spuna ca a fugit ca, altfel, va avea probleme. Pentru noi Stroe nu mai exista. Am înteles ca o vrea Oltchimul. Îi asteptam pe conducatorii vîlceni la negocieri”.

Pivotul echipei nationale a recunoscut faptul ca s-a înteles cu Oltchim pentru un viitor contract. „În proportie de 99,99 la suta voi îmbraca tricoul echipei vîlcene. E un club serios, care stie ce vrea”, a spus Stroe. Oltchim o va putea folosi pe handbalista în meciurile de campionat doar dupa expirarea contractului, dar si în Cupa Cupelor, daca va accede în semifinale.

Gruparea vîlceana o va putea trece pe Stroe pe noua lista europeana pe care o va trimite la sediul de la Viena al forului continental. Conform regulamentului, jucatoarea nu trebuie sa fi evoluat în acest sezon pentru nici o alta grupare în competitiile continentale si nici sa nu fi îmbracat, în campionatul tarii ei, începînd din luna martie tricoul vreunei alte echipe. Acesta este, se pare, si motivul pentru care Luminita a refuzat sa joace sîmbata în meciul cu Ciserom Sebes.

Sursa: www.prosport.ro