Friptura aromatizata de porc

26 01. 2004, 12:32
Ingrediente pentru 4 portii 1 kg carne macra de porc, 2 linguri ulei, 2 linguri marar verde tocat, 2 linguri ceapa verde tocata, 4 caței de usturoi tocați, 100 ml vin alb sec, 2 linguri coniac, 25 g unt, piper proaspat rașnit, sare. Preparare Într-un castron se amesteca

Ingrediente pentru 4 portii
1 kg carne macra de porc, 2 linguri ulei, 2 linguri marar verde tocat, 2 linguri ceapa verde tocata, 4 caței de usturoi tocați, 100 ml vin alb sec, 2 linguri coniac, 25 g unt, piper proaspat rașnit, sare.

Preparare
Într-un castron se amesteca mararul, ceapa, usturoiul și puțina sare. Se înțeapa bucata de carne în mai multe locuri și se introduce în locurile respective amestecul preparat, apoi se așaza într-o tava unsa cu ulei. Se presara deasupra restul de ierburi, se stropește cu coniac și vin și se acopera cu o folie de aluminiu. Se lasa la rece 3-4 ore.

Se scoate carnea din sosul de macerare, iar acesta se pastreaza. Se încinge unt într-o tigaie și se rumenește bucata de carne pe toate parțile, apoi se îndeparteaza grasimea, se unge cu sosul de macerare și se pune la cuptor 20 de minute. Se servește taiata felii, însoțita cu sote de ciuperci și morcovi.