Ingrediente pentru 4 portii
700 g fileuri de pește proaspat, 400 g cartofi, 2 caței de usturoi, 2 lamai verzi, 100 ml vin alb, 15 g margarina, 1/2 lingura pasta de ardei iute, șofran, patrunjel verde, sare, piper.
Preparare
Se taie fileurile în bucați cat mai egale. Într-un castron, se amesteca zeama de lamaie cu pasta de ardei iute, usturoiul zdrobit, șofranul, patrunjelul tocat fin, sare și piper proaspat rașnit. La sfarșit, se adauga vinul, se amesteca și se toarna peste bucațile de pește, avand grija sa fie bine acoperite.
Castronul, acoperit cu o folie de plastic, se lasa, în frigider, 3 h la macerat. Între timp, se curața cartofii și se fierb la vapori de apa, dupa care se taie sub forma de batoane și se rumenesc în margarina încinsa. Se scot la scurs pe hartie absorbanta și se pastreaza calzi. Se scurg bucațile de pește de sosul marinat, se înfig în țepușe metalice pentru frigarui, avand grija sa nu se sfarame, și se rumenesc în cuptor, sau pe gratar, 8 minute, ungandu-le din cand în cand cu sosul marinat. Se servesc cu garnitura de cartofi.