Frica se găsește atât în inimă, cât și în creier
Testele efectuate pe voluntari sănătoși au constatat că există mai multe sanșe ca aceștia să aibă un sentiment de teamă în momentul în care inimile lor încep să se contracte și să pompeze sânge în corp, în comparație cu atunci când bătăile inimii sunt relaxate.
Conform oamenilor de știință, rezultatele sugerează că inima este capabilă să influențeze modul în care creierul răspunde la un eveniment înfricoșător, în funcție de punctul în care se află ciclului său de contracție și relaxare.
Sarah Garfinkel, un cercetator de la Brighton și Sussex Medical School, a declarat că rezultatele arată că, dacă o persoană vede o față înfricoșătoare în timpul sistolei – atunci când inima pompează -, atunci judeca acest chip ca fiind și mai înfricoșător decât în cazul în care ar vedea aceeași față în timpul diastolei – atunci când inima este relaxată.
Ea a mai declarat că echipa de cercetare a identificat un mecanism important prin care inima și creierul „vorbesc” unul cu celălalt pentru a schimba emoțiile și a reduce teama.