FRG: Alexandra Marinescu suferea de maladia Scheuermann

Apropo.ro / 08.03.2002, 09:49
FRG: Alexandra Marinescu suferea de maladia Scheuermann
Reprezentanții Federației Române de Gimnastica (FRG) precizeaza, într-un comunicat de presa, ca fosta gimnasta Alexandra Marinescu a fost diagnosticata, pe 24 octombrie 1997, cu maladia Scheuermann, iar din acel moment sportiva a fost oprita sa se mai antreneze. Oficialii FRG

Reprezentanții Federației Române de Gimnastica (FRG) precizeaza, într-un comunicat de presa, ca fosta gimnasta Alexandra Marinescu a fost diagnosticata, pe 24 octombrie 1997, cu maladia Scheuermann, iar din acel moment sportiva a fost oprita sa se mai antreneze.

Oficialii FRG susțin ca nu se poate stabili nici o legatura între efortul sportiv și maladia Scheuermann, adaugînd ca, probabil, Marinescu nu a înțeles acest lucru. „Probabil ca cel mai ușor lucru este sa acuzi antrenoriiÂ… dar nu am remarcat, pîna în prezent, nici o acuzație îndreptata împotriva faptului ca aceștia au pregatit-o astfel încît sa devina campioana europeana, mondiala și medaliata olimpicaÂ… Nu am auzit de nici o acuzație care sa se îndrepte împotriva faptului ca Alexandra beneficiaza de o renta viagera superioara valoric salariilor celor doi tehnicieni incriminați luate la un locÂ…”, se spune în comunicatul de presa.

În mass-media au aparut articole în care Alexandra Marinescu, multipla campioana europeana de junioare, campioana mondiala cu echipa de senioare în 1995, la Sabae, și în 1997, la Lausanne, și medaliata cu bronz la Jocurile Olimpice de la Atlanta, îi acuza pe antrenorii lotului național de faptul ca au forțat-o sa se antreneze, deși avea probleme la coloana vertebrala.

În comunicatul FRG se precizeaza ca activitatea de gimnastica în România este monitorizata din punct de vedere medical de catre Institutul Național de Medicina Sportiva. „Realitatea este ca Alexandra Marinescu a avut aviz medical sub titulatura ‘Apt pentru antrenamente și competiții’ la toate controalele de specialitate, inclusiv la cel din data de 26 mai 1997, cu termen de valabilitate 26 septembrie 1997, acoperind deci și participarea la Campionatele Mondiale de la Lausanne din 31 august – 7 septembrie 1997, documente existente în arhiva”, se arata în comunicat.

În anul 1997, Alexandra Marinescu și-a încheiat activitatea sportiva din cauza unei afecțiuni la coloana vertebrala.

Sursa: www.mediafax.ro