FRF impune noi reguli

18 07. 2006, 10:10
Comitetul Executiv al FRF întrunit, luni, la Mamaia, a decis ca gruparile stimuleaza financiar adversarele contracandidatelor sa fie suspendate, amendate sau depunctate, a declarat, într-o conferința de presa, președintele Mircea Sandu. "Echipele risca suspendarea de la un an la

Comitetul Executiv al FRF întrunit, luni, la Mamaia, a decis ca gruparile stimuleaza financiar adversarele contracandidatelor sa fie suspendate, amendate sau depunctate, a declarat, într-o conferința de presa, președintele Mircea Sandu.

„Echipele risca suspendarea de la un an la doi ani, penalitate pecuniara, sau ar putea fi depunctate de la 3 la 9 puncte”, a spus Mircea Sandu.

O alta decizie a Comitetului Executiv al FRF prevede ca o echipa sa nu mai poata cumpara locul unei alte formații dintr-o liga superioara. „A avut loc o modificare a ROAF, care prevede ca schimbarea unei divizii sa nu mai fie permisa. Echipele care promoveaza trebuie sa reziste cel puțin trei ani în divizia respectiva pâna sa se faca schimb de locuri. S-au adus modificari și la contractele de asociere dintre cluburi. Singura posibilitate ca sa ia locul este ca gruparea respectiva sa se transforme în SA, dar asta nu mai depinde de FRF. Se interzice unei echipe sa se divizeze sau sa se comaseze”, a adaugat Sandu.

Președintele FRF a afirmat ca a fost aprobat noul statut al federației, precum și noile regulamente dupa care acesta se va ghida. „S-au aprobat comisiile de observatori și de arbitri. Ca o noutate membrii comisiilor sunt tineri, asta ca sa mai împrospatam aerul. De asemenea a fost înființata o noua instanța: Curtea de Arbitraj. Aceasta va judeca recursurile echipelor sancționate sau care au primit decizii nefavorabile în timpul meciurilor. Parțile implicate își vor alege fiecare 2-3 arbitri, care sa le reprezinte și sa-și dea cu parerea. Arbitrii vor avea asigurata independența totala din partea FRF”, a completat Sandu, care a precizat ca președintele acestei comisii va fi Mihaela Midiș, în timp ce Gabriel Zbârcea, va ocupa funcția de vicepreședinte.

Noul președinte al Comisiei de Disciplina a fost numit Viorel Roș, care îl înlocuiește pe Doru Viorel Ursu. „Regulamentul disciplinar a avut ca sursa de inspirație codul disciplinar al FIFA. O echipa care primește patru cartonașe galbene într-un meci va fi sancționata pecuniar”, a spus Sandu.

Mircea Sandu a menționat ca FRF a eliminat posibilitatea ca echipa din divizia superioara sa trimita mai mulți jucatori la formația satelit din liga inferioara. „Înainte echipele puteau trimite 12 jucatori la satelit, acum nu vor mai putea sa dea decât cinci”, a afirmat Sandu.

Mircea Sandu a precizat ca FC Național și-a rezolvat problema cu licența pentru noul sezon competițional. „Naționalul și-a rezolvat problema cu licența, a mai ramas ca Jiul, Sportul și UTA sa afle astazi (n.r. – luni) verdictul. Din 2008 cluburile nu vor mai putea evita datoriile catre stat și vor trebui sa prezinte bilanțul contabil”.

La data de 4 iulie, președintele LPF, Dumitru Dragomir, declarase ca va sesiza FIFA și UEFA în ceea ce privește datoriile de peste 4,8 milioane de dolari pe care le are la stat clubul bancar, pentru ca FRF sa nu acorde licența pentru sezonul urmator gruparii din Cotroceni. „Am sa fac un înscris acum la FIFA și UEFA vizavi de datoria pe care o are FC Național. E vorba despre peste 4,8 milioane de dolari datoria și sa vedem cine are curaj din federație sa-i dea licența. Va fi balamuc, pentru ca nimeni de la federație nu își risca libertatea. Cine credeți ca își permite sa ia o decizie și sa nu se înscrie echipele noastre în cupele europene? Eu n-am nici o rautate cu Naționalul”, a spus atunci Dragomir.

Sandu: Parchetul mi-a cerut o lista cu arbitri și conducatori

Președintele FRF, Mircea Sandu, a declarat, luni, într-o conferința de presa, ca Parchetul i-a cerut, în urma cu mai mult timp, o lista cu arbitri, conducatori din federație și președinti de club.

„Cu mai mult timp în urma, Parchetul mi-a facut o adresa sa le pun la dispoziție adrese, numere de telefon, persoane, conducatori din federație, de cluburi, arbitri. Sa vedem ce se descopera. Daca se va dovedi ca jucatorii unui club au primit bani de la conducatorul altui club, persoanele respective vor suporta consecințele sancționarii individuale, iar ambele cluburi vor fi depunctate. Locurile s-au vândut sau nu s-au vândut, asta mai puțin știm noi, nu se va mai putea realiza…. În Italia au ascultat telefoanele și au constatat, iar un judecator a luat aceasta masura. La noi, daca astfel de lucruri s-ar întâmpla, sigur ca instanța se pronunța și noi avem dreptul la masuri în plan sportiv, adica suspendarea persoanelor din fotbal, depunctarea cluburilor, retrogradarea, arbitri care trebuie scoși. Poate sunt prea curați oamenii aștia din fotbal, cine știe?”, a afirmat Mircea Sandu, luni, dupa ședința Comitetului Executiv al FRF.

Mediafax