FR Volei îi raspunde lui Costinel Stan

Apropo.ro / 07.05.2004, 09:48
FR Volei îi raspunde lui Costinel Stan
Federația Româna de Volei (FRV) a remis joi, un comunicat agenției MEDIAFAX, în care raspunde acuzațiilor formulate la adresa FRV de fostul antrenor și consilier al lotului național feminin al României, Costinel Stan. Prezentam în continuare conținutul

Federația Româna de Volei (FRV) a remis joi, un comunicat agenției MEDIAFAX, în care raspunde acuzațiilor formulate la adresa FRV de fostul antrenor și consilier al lotului național feminin al României, Costinel Stan.

Prezentam în continuare conținutul comunicatului:

„Hotarîrea Consiliului Director al Federației Române de Volei privind acceptarea demisiei colectivului tehnic al lotului național de senioare (Marian Constantin, Radu Adrian, Lazarescu Dan și Stan Costinel) este irevocabila. Punctual, situația reala este urmatoarea:

1. Contractele între federație și membrii colectivului tehnic au fost negociate (în special pentru antrenorul Marian Constantin și consilierul Stan Costinel), aceștia fiind de acord cu condițiile prezentate, urmînd ca dupa convocarea lotului acestea sa fie definitivate. Mai mult decît atît, Stan Costinel a primit deja în avans o parte din suma negociata.

2. Datoriile fața de acest colectiv tehnic în acest moment au fost onorate. Datoriile fața de componentele lotului național dupa Campionatul European (în suma totala de numai 3.000 de dolari) vor fi onorate în momentul în care toate cele 12 jucatoare prezente la europene vor fi în cantonament. Suma propusa de catre dl. Natea împreuna cu sponsorul oficial al echipei a fost de 50.000 de dolari pentru medalii, de 30.000 de dolari pentru locurile IV-VI. Chiar daca obiectivul stabilit inițial nu s-a realizat și un loc VII ar fi permis echipei României sa participe la turneul de calificare pentru Jocurile Olimpice, meciul cu echipa Bulgariei fiind decisiv în acest sens (pierdut însa din diverse motive Â…), la insistența președintelui, sponsorul principal a acordat o prima de consolare de 15.000 de dolari din care a fost achitata suma de 12.000 de dolari pe aeroport la sosirea în țara.

3. Datorita nerealizarii obiectivului stabilit (locurile I-VI la Campionatele Europene), precum și ca urmare a diverselor discuții și divergențe din interiorul lotului național feminin, Colegiul de Antrenori a analizat imediat dupa Europene activitatea colectivului tehnic și a propus spre aprobare Consiliului Director demiterea antrenorului principal, Costinel Stan. Propunerea Colegiului de Antrenori a fost modificata de catre Consiliul Director, președintele Natea, sensibilizat de «persoana» Stan Costinel a propus ca soluție de compromis, înființarea postului de consilier la loturile de fete, astfel încît și Stan Costinel sa-și regaseasca locul lînga echipa naționala. În aceste condiții, cum explica «emeritul Costinel Stan» ca federația ar fi fost împotriva lor, deși le-a acordat totuși șansa unui nou începutÂ…?!

4.  Nominalizarea colectivelor tehnice ale loturilor naționale se face exclusiv la propunerea Colegiului de Antrenori și ulterior validata sau nu de Consiliul Director și nicicum de alte persoane, fie și cea a «emeritului Costinel Stan».

5. Fostul antrenor principal Marian Constantin a fost promovat sa conduca cel mai bun lot național al României, selecționata feminina, și nu poate fi vorba de o demitere de la lotul masculin (acesta fiind în Grupa B valorica). Iar în ceea ce privește colaboratorii tehnici pentru acest lot, singurul care putea sa faca propuneri era antrenorul principal, Marian Constantin, care l-a ales ca secund pe Radu Adrian.

6. Un motiv în plus care dovedește dorința federației ca cel mai important lot al României sa aiba toate condițiile necesare bunei desfașurari a pregatirii și a participarii în competițiile internaționale este decizia Consiliul Director ca doi reprezentați ai acestuia, manageri, în persoana lui Mangalea Cornel și Ouatu Vasile, sa sprijine și sa ajute administrativ și logistic lotul național.

7.  Noul colectiv tehnic aprobat de Consiliul Director al FRV este format din: Grapa Florin – antrenor principal, Cazacu Aurel – antrenor secund și Dobreci Lucian – fizioterapeut. Mascașan Vasile, enunțat de catre Stan Costinel nu face parte din nici un colectiv al FRV.

8. Orașul Cluj Napoca prezinta toate condițiile pentru organizarea acelor jocuri oficiale extrem de importante pentru noi, iar echipa se va deplasa și își va continua antrenamentele cu o saptamîna înainte de primul meci oficial.

9. Singurii responsabili și vinovați de situația conflictuala creata la lotul național feminin înainte cu numai trei saptamîni de startul jocurilor oficiale sunt cei trei demisionari”.

Costinel Stan a criticat, joi, în cadrul unei conferințe de presa, noul colectiv tehnic al reprezentativei României, precum și conducerea Federației Române de Volei (FRV). Stan i-a acuzat pe oficialii federației ca nu au achitat colectivului tehnic și componentelor lotului o parte din primele promise pentru locul opt ocupat la CE și ca FRV este condusa în mod dictatorial de anumite persoane.

Mediafax